BARCELONA SHOPPING & SHOOTING

BARCELONA SHOPPING & SHOOTING és un concurs de curtmetratges en què participen tots els eixos comercials de la Fundació Barcelona Comerç i que apropa el món del comerç al del cinema. Els equips tenen només cinc dies per rodar i produir el seu treball, i cal que un dels escenaris sigui un comerç de proximitat. Enguany el tema escollit és la solidaritat i es comptarà amb la col·laboració de Pallapupas.

BCN SHOPPING & WRITING

El concurs literari BCN SHOPPING & WRITING vincula la creació literària amb els escenaris comercials de Barcelona. A partir de fragments d’obres d’escriptors de prestigi, els participants construiran un relat en el qual hauran d’incorporar una botiga d’un eix comercial determinat.

Master class de danses urbanes

Sessions magistrals de dansa a les quals les persones es podran sumar de forma espontània i que es faran a tots els eixos comercials de la ciutat. Tindran una durada mínima d’una hora i capacitat per mobilitzar fins a 500 persones a cada sessió.

Concurs de relats col·lectius del Fort Pienc​

Un altra proposta és un concurs de relats escrits col·lectivament i en els quals la ficció tindrà lloc als comerços i al barri de Fort Pienc. Escriptors professionals faran públic el paràgraf inicial de les narracions i els participants s’inscriuran en els relats on vegin més possibilitats i es continuarà per torns. El millor relat col·lectiu guanyarà el concurs.

Sarrià, a l’objectiu

Els aparadors i els punts d’interès del barri de Sarrià seran objecte d’un concurs fotogràfic. Tindrà un format en línia sota l’etiqueta #EixSarriaFoto.

Aparadors de Sant Gervasi

A Sant Gervasi es convocarà un concurs d’aparadors sobre el tema cultura i comerç. Paral·lelament es farà un concurs fotogràfic sobre els aparadors participants. Es farà una exposició amb les millors fotografies presentades.

Primer concurs fotogràfic Pinxu-Panxo

El concurs té una doble vessant: una convocatòria pública per dissenyar el cartell del concurs de fotografia, i el concurs pròpiament dit de fotografies preses durant la ruta de tapes Pinxu-Panxo.

La història del comerç de Sants

Concurs adreçat a les escoles del barri per crear un llibre nou sobre la història del comerç del carrer de Sants. Cada escola escriurà el seu llibre. El concurs valorarà la recerca documental i el disseny de la portada del llibre. Es farà una presentació pública on es guardonarà tots els participants.

La Marina, un barri millor gràcies al comerç

L’alumnat dels últims cursos d’ESO dels dos instituts de la Marina faran un vídeo amb entrevistes als noranta comerços de l’eix. Els entrevistats explicaran com veuen el comerç i reflexionaran sobre com es transformaria el barri si totes les compres es fessin per internet. Un dels objectius d’aquest concurs és sensibilitzar els joves sobre la importància de comprar a les botigues de proximitat.

Horta enigmàtica

El Col·legi Immaculada Concepció d’Horta, amb l’ajuda de l’escriptor Màrius Serra, crearà un enigma relacionat amb l’activitat que duu a terme cada comerç. Aquest enigma s’exposarà a l’aparador dels comerços participants i cadascun haurà d’apuntar la resposta en un llibret especial per a l’activitat. El llibret es podrà recollir als establiments i oficines de l’Eix Cor d’Horta i Mercat, i també es podrà descarregar d’internet. Els primers participants que lliurin el llibre del tot correcte guanyaran vals de compra per a l’eix comercial.

  • Interior d’una llibreria
  • Parc del Laberint d’Horta
  • Aparador de Nadal al carrer Aragó
  • Forn de pa i terrassa a Major de Sarrià
  • Dansa al Parc de la Ciutadella. Mercè 2017
  • Interior d’una llibreria
  • Parc del Laberint d’Horta
  • Aparador de Nadal al carrer Aragó
  • Forn de pa i terrassa a Major de Sarrià
  • Dansa al Parc de la Ciutadella. Mercè 2017