Rutes Hermesianes. Coneguem el comerç i la cultura dels eixos comercials del la mà d’Hermes

Aquestes rutes culturals, guiades i teatralitzades proposen un joc de pistes amb un mapa i unes instruccions que portaran els assistents a fer un recorregut per les botigues d’un eix comercial. Durant el transcurs de la ruta, els participants podran fer fotografies de l’activitat i penjar-les a les xarxes socials. Els guies aniran caracteritzats de personatges històrics significatius i reconeguts de la zona on es faci cada ruta.

Comerç cultural al Poblenou

Al Poblenou, els comerços acolliran representacions teatrals i mostraran una imatge que relacioni la seva botiga amb algun personatge artístic o un fet històric o anecdòtic. Hi haurà un joc de preguntes i respostes sobre les imatges i una activitat festiva on es farà el lliurament dels premis del concurs.

Gaudint Gaudí

Gimcana lúdica adreçada a tots els públics. Gràcies a una sèrie de pistes situades al temple de la Sagrada Família i a les botigues de la zona, els participants aniran descobrint l’obra de Gaudí, els comerços de proximitat i la història i la cultura del barri.

El joc del comerç i la cultura

El joc del comerç i la cultura s’assembla al joc de l’oca, però les caselles mostren imatges dels edificis, entitats, escultures, productes i serveis de l’Esquerra de l’Eixample. Els jugadors podran conèixer el comerç de proximitat i els llocs culturals i d’interès del barri.

Què ha fet el Carnestoltes als comerços?

Animació als carrers i als comerços del Clot per fer viure el Carnestoltes a totes les famílies del Clot - Camp de l’Arpa. Es decoraran els aparadors i es faran accions en els comerços i activitats al carrer.

Eixampla’t

“Eixampla’t” és un projecte multimèdia que vol promocionar la cultura i les entitats del barri, alhora que es creen complicitats amb els comerços de la Dreta de l’Eixample. Es tracta d’un portal web de referència on s’inclouran les entitats culturals del barri. Després, s’iniciarà una tasca de coordinació entre aquestes entitats i les persones particulars que s’hi vulguin afegir per oferir espectacles, activitats, tallers, xerrades o altres, i crear vincles entre aquestes activitats i el comerç mitjançant ofertes compartides.

Racó del comerç i la cultura a Sant Antoni  

A les botigues de Sant Antoni hi haurà el Racó del Comerç i la Cultura, on s’informarà de diversos tipus d’activitats culturals o se’n promouran d’altres, com ara l’intercanvi de llibres. Aquesta informació també es podrà consultar al web de Sant Antoni Comerç.

Endevina endevinalla

Les botigues de l’Eix Maragall es decoraran amb refranys populars, frases fetes i endevinalles, que s’aniran renovant mensualment. Al mateix temps, es farà un joc d’endevinalles per als centres escolars de la zona. Els alumnes participants podran obtenir un obsequi per part del botiguer que exposa l’endevinalla. Es publicarà un llibre recopilatori amb totes les imatges, frases i endevinalles que s’hagin fet servir durant el projecte i es distribuirà entre els veïns i veïnes.

Exposició “Barcelona, comerç amb personalitat”

L’exposició itinerant “Barcelona, comerç amb personalitat” visitarà tots els eixos comercials de la ciutat i altres espais públics dels deu districtes per divulgar els valors del comerç de proximitat: una oferta feta des de la proximitat, de forma personalitzada i amb qualitat, que aposta pels valors de la sostenibilitat, vincula la ciutadania amb el territori, genera identitat i crea valor afegit en les dinàmiques cíviques.

XIV Jornades Europees de Comerç urbà. Vitrines d’Europe​

Durant la primavera, Barcelona acollirà les XIV Jornades Europees de Comerç Urbà. Organitzades per Vitrines d’Europe, seran l’ocasió de reflexionar i debatre sobre els reptes, els problemes i els projectes del sector comercial europeu, tenint en compte les diferències i les similituds dels diversos països que hi participen.

Betevé. Comerç de proximitat, comerç amb interès patrimonial

Betevé, la televisió de la ciutat, crearà un web-contenidor de tots els continguts dedicats al comerç que produeixi dins del marc de la celebració de l’Any del Comerç i la Cultura i generarà una etiqueta pròpia.

Aparadors de Sant Gervasi

A Sant Gervasi es convocarà un concurs d’aparadors sobre el tema cultura i comerç. Paral·lelament es farà un concurs fotogràfic sobre els aparadors participants. Es farà una exposició amb les millors fotografies presentades.

Gala final de l’Any del Comerç i la Cultura

L’Any del Comerç i la Cultura es clourà amb una gala oberta al públic que se celebrarà a un espai emblemàtic de Barcelona. L’acte presentarà una selecció de les millors activitats i manifestacions culturals i artístiques que hagin format part de l’Any.

 • Bombolles gegants al Parc de la Ciutadella. Mercè 2017
 • Torres del temple de la Sagrada Família
 • “Swing Broadway” al Teatre Grec
 • Interior d’una sabateria a Ciutat Vella
 • El rei Carnestoltes
 • Aparador amb mones de Pasqua
 • Bombolles gegants al Parc de la Ciutadella. Mercè 2017
 • Torres del temple de la Sagrada Família
 • “Swing Broadway” al Teatre Grec
 • Interior d’una sabateria a Ciutat Vella
 • El rei Carnestoltes
 • Aparador amb mones de Pasqua