Cossos incòmodes, violència massiva, foses comunes i necropolítica

perspectives des de les ciències forenses i socials. Congrés internacional

On: Donosti. Palau de Miramar

Quan: del 18 al 21 de juliol de 2018

El congrés internacional reuneix els principals especialistes mundials en l’anàlisis de les exhumacions de les foses comunes vinculades a violacions dels drets humans.

La finalitat d’aquest congrés és analitzar d’una manera crítica i comparada diferents processos d’exhumacions de foses a diversos llocs del món, incloent Rúsia, Timor, República Centroafricana, Holanda, Alemania, Estats Units, Vietnam, Polònia, Perú, Colòmbia, Mèxic i Argentina, a més dels casos específics de l’estat espanyol i Euskadi.

Temàticament, el congrés cobreix des de les foses de la guerra civil espanyola a los gulag rusos, l’operatiu d’identificació genètica de les restes humanes trobades al desenrunament de les Torres Bessones, la cerca de soldats nordamericans despareguts, el cas de les buscadorasmexicanas, el saqueig de les foses de l’Holocaust, les elaboracions polítiques i culturals de la desaparició forçada i els aspectes religiosos de les exhumacions, entre d’altres.

Participaran destacats investigadors de distintes disciplines: medicina forenses, antropologia social, juristes, politòlegs, sociòlegs, arqueòlegs, historiadors i filòlegs.

Al congrés també participaran representants polítics d’institucions de memòria a l’Estat espanyol.

Tipus d'event
Congrés
On
Donosti. Palau de Miramar
Quan
del 18 al 21 de juliol de 2018
Durada
4 dies
Enllaç al web
https://www.uik.eus/es/cuerpos-incomodos-violencia-masiva-fosas-comunes-y-necropolitica

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events