Imatges per creure. Catòlics i protestants a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII

Exposició organitzada pel MUHBA entre els dies 21 de juny de 2017 i 14 de gener de 2018.

On: Saló del Tinell-MUHBA

Quan: 20 de juny de 2017

El proper dimarts 20 de juny es farà la inauguració de l’exposició organitzada pel MUHBA “Imatges per creure. Catòlics i protestants a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII“. Aquest acte es realitzarà al Saló del Tinell del MUHBA, Plaça del Rei, a les 19h.

Aquesta exposició podrà ser visitada entre els dies 21 de juny de 2017 i el 14 de gener de 2018, al mateix Saló del Tinell del MUHBA (Plaça del Rei).

En una Europa sacsejada per les guerres de religió i les rivalitats d’índole confessional, catòlics i protestants van esdevenir dues cultures religioses que semblaven pràcticament irreconciliables, i la irrupció de la impremta va facilitar la ràpida propagació tant de les tesis protestants com de les de la reacció catòlica. Barcelona es féu ressò dels canvis religiosos i artístics del moment, i s’adaptà a les iniciatives que altres ciutats iniciaren. Així, la ciutat també va ser deutora de la cultura gràfica imperant; les estampes foranes transmetien la doctrina, alhora que inspiraven als pintors i escultors locals.

Tipus d'event
Exposició
On
Saló del Tinell-MUHBA
Plaça del Rei, s/n
Quan
20 de juny de 2017
horari
19:00h
Telèfon de contacte
93 256 21 22
Correu de contacte
reservesmuhba@bcn.cat
Enllaç al web
http://museuhistoria.bcn.cat/ca/imatges-creure-catolics-i-protestants-europa-i-barcelona-segles-xvi-xviii

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events