La protecció del patrimoni numismàtic

actualitat i reptes de futur

On: MNAC

Quan: 26 d'octubre de 2017

El Museu Nacional de Catalunya (MNAC), dedica una Jornada sobre la protecció jurídica del patrimoni arqueològic i numismàtic enfront els espolis, assumpte que afecta el museu directament en tant que repositori on arriben alguns dels objectes que es recuperen, sovint descontextualitzats i havent perdut part del seu valor històric. El saqueig d’espais històrics és una realitat que afecta especialment la numismàtica, atesa l’efectivitat dels detectors de metalls en la localització de monedes.

El museu esdevé el fòrum de trobada d’alguns dels actors implicats en la protecció d’aquest patrimoni per detectar deficiències i propostes de millora, en un clima de diàleg i d’intercanvi d’experiències. Volem que es prengui consciència dels danys de l’espoli del patrimoni i teixir una xarxa de coneixement global amb l’experiència de cada un dels ponents en un àmbit comú d’interès.

La jornada s’estructura en quatre taules rodones:

  • anàlisi de la legislació i paper dels tribunals
  • paper dels òrgans competents de l’Administració
  • Rol de les forces de seguretat de l’Estat
  • necessitat de la divulgació i del compromís ètic de col·leccionistes, gremis de comerciants, mitjans de comunicació culturals i de la Universitat.
Tipus d'event
Congrés
On
MNAC
Parc de Montjuïc
Quan
26 d'octubre de 2017
Durada
1 dia
Enllaç al web
http://www.museunacional.cat/ca/la-proteccio-del-patrimoni-numismatic-i-arqueologic-actualitat-i-reptes-de-futur

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events