Muralles urbanes. Diàleg entre urbanisme i patrimoni

XXVII Jornades d’Estudis Penedesencs

On: Sitges, Vilafranca del Penedés i Calafell

Quan: 19, 20 i 21 d'octubre de 2018

Els propers dies 19, 20 i 21 d’octubre es celebraran les XXVII Jornades d’Estudis Penedesencs, dedicades a Muralles urbanes. Diàlegs entre urbanisme i patrimoni.

Les XXVII Jornades d’Estudis Penedesencs posaran el focus en la integració i gestió del patrimoni en els nuclis urbans, en especial en la complexitat que generen unes estructures de presència tan potent com són les muralles (romanes, medievals…).

En els darrers decennis diverses poblacions del nostre país han fet un esforç en integrar aquestes antigues estructures defensives com un valor afegit al seu patrimoni, tant en aquells conjunts molt ben conservats, d’imponent presència i que constitueixen per si soles un element d’identitat (Barcelona, Tarragona, Montblanc, Cervera, etc.); com en altres en què les muralles han estat engolides pel creixement urbà i es conserven de forma parcial i irregular (portes, torres, panys de mur, fossats, etc.).

En aquesta labor de recerca, conservació, integració, gestió i posada en valor del patrimoni hi intervenen agents diferents, des dels historiadors i arqueòlegs als arquitectes i urbanistes, divulgadors i gestors públics.

 

Tipus d'event
Congrés
On
Sitges, Vilafranca del Penedés i Calafell
Quan
19, 20 i 21 d'octubre de 2018
Durada
3 dies
Enllaç al web
http://www.iepenedesencs.org/nova/portada.php

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events