Postguerres / Aftermaths of War

organitzat per la Secció d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona
Presentació de propostes fins el 10 desembre 2018

On: Universitat de Barcelona

Quan: 5, 6 i 7 de juny de 2019

L’any 2019 es commemora el 80è anniversari de la fi de la Guerra Civil Espanyola. Els períodes de posguerra molt sovint s’han deixat al marge des del camp de la historiografia i els estudis socials pel fet de considerar-se períodes de transició on només passa de forma automàtica les conseqüències de l’enfrontament bèlic.

Des de la Universitat de Barcelona, la Secció d’Història Contemporània estan organitzant un congrés sota el títol Postguerres / Aftermaths of War, on conviden a experts en el tema, i a joves investigadors procedents de tot el món a venir i participar. El congrés pretén ser un punt de trobada entre historiadors i historiadores amb posicionaments historiogràfics diferents. També vol atravessar fronteres disciplinars i generar sinergies amb la investigació feta des de l’àmbit més general de les humanitats i les ciències socials. Així, l’objectiu de la reunió és establir des de diferents punts de partida un diàleg obert que permeti un enriquiment mutu i la produndització en el coneixement d’aquestes cojuntures històriques tan especials i decisives.

El Comitè Organitzador està obert a les propostes per a la realització tant de tallers col.lectius com també de comunicacions individuals que estiguin relacionades amb l’estudi de les posguerres del segle XX en un sentit ampli. Alguns dels eixos són:

  • Configuració de narratives i relats col.lectius
  • Repressió i moviments de població
  • Jerarquització i reordenament polític i social
  • Condicions materials i reconstrucció econòmica
  • Vestigis i gestió del patrimoni

La data límit per a l’enviament de propostes és el 10 de desembre de 2018. Es poden enviar al correu:  congres.postguerres@ub.edu

Tipus d'event
Congrés
On
Universitat de Barcelona
Quan
5, 6 i 7 de juny de 2019
Durada
3 dies
Correu de contacte
congres.postguerres@ub.edu

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events