Termes públiques d’Hispània

congrés internacional, al Museu Arqueològic de Múrcia i Museu del Teatre Romà de Cartagena, organitzat per la Regió de Múrcia, la UNED i la Universitat de Múrcia

On: Museu Arqueològic de Múrcia

Quan: del 19 al 21 d'abril de 2018

Al 1999 es va celebrar a Xixón, sota la direcció de C. Fernández Ochoa i V. García-Entero, el II Col.loqui Internacional d’Arqueologia a Xixón dedicat a les Termes Romanes a l’Occident de l’Imperi. A les sessions del congrés, es va analitzar l’arquitectura termal hispana i es va sotmetre a discussió nous complexes trobats recentment.

Passats quasi 19 anys de la celebració d’aquell congrés, hi ha diversos motius per posar en comú les noves dades sobre complexes termals públics urbans. Destaca dos d’elles, primer la troballa de nous conjunts en aquests últims 15 anys i les revisions d’altres coneguts; segon, l’excavació, estudi i museïtzació recents de les Termes del Port de Cartagena, incideixen en la necessitat de contextualitzar el conjunt en el marc de l’arquitectura termal pública hispana.

El programa s’estructura en tres blocs essencials:

  1. temes de caràcter general i transversal (origen, tipologia, urbanisme, decoració, abastament, realitat provincial,…)
  2. ponències convidades amb posades al dia de la realitat termal pública a cada una de les províncies hispanes;
  3. presentació i estudi de casos rellevants i d’actualitat, sota el format de pòsters

La conferència inaugural anirà a càrrec de la Dra. Maura Medri (Università degli Studi Roma Tre), i la conferència de clausura anirà a càrrec de la Dra. Carmen Fernández Ochoa (Universitat Autònoma de Madrid).

Tipus d'event
Congrés
On
Museu Arqueològic de Múrcia
Av. Alfonso X el Sabio, 7, Múrcia
Quan
del 19 al 21 d'abril de 2018
Durada
3 dies
Enllaç al web
https://eventos.um.es/15810/detail/congreso-internacional-termas-publicas-de-hispania.html

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events