Tresors i troballes monetàries: protecció, estudi i musealització

XVI Congrés Nacional de Numismàtica.

On: Museu Nacional d'Art de Catalunya

Quan: 28, 29, 30 de novembre de 2018

Del 28 al 30 de novembre de 2018 es celebrarà a Barcelona el XVI Congrés Nacional de Numismàtica, organitzat pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Sociedad Iberoamericana de Estudios Numismáticos (SIAEN).

El tema central del congrés gira entorn de Tresors i troballes monetàries: protecció, estudi i musealització, donant compte de les últimes troballes monetàries, un dels pilars i raons de ser dels congressos nacionals.

L’objectiu és obtenir una imatge actualitzada i el més completa possible tant dels tresors com de les troballes monetàries des de les perspectives complementàries de la seva imprescindible protecció arqueològica, el seu estudi en el sentit més ampli i, finalment, el seu tractament, instal·lació i difusió als museus. El congrés comptarà també amb una sessió de temàtica lliure, per facilitar la participació i la trobada del major nombre possible d’especialistes i investigadors al fòrum numismàtic més gran d’àmbit estatal. El congrés està obert a la presentació de comunicacions i s’estructurarà en les següents sessions:

  • Tresors i troballes monetàries de l’Antiguitat
  • Tresors i troballes monetàries medievals
  • Tresors i troballes monetàries modernes
  • Comunicacions de tema lliure
Tipus d'event
Congrés
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc
Quan
28, 29, 30 de novembre de 2018
Durada
3 dies
Enllaç al web
http://www.museunacional.cat/ca/activitats/xvi-congres-nacional-de-numismatica-barcelona-2018-call-papers

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events