Tribuna d’Arqueologia: Les darreres intervencions arqueològiques d’urgència del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya (2016)

última de les conferències del cicle de la Tribuna d’Arqueologia 2016-2017

On: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Palau Marc

Quan: 21 de juny de 2017

El proper dimecres dia 21 de juny de 2017, a partir de les 19,00h, a la sala d’actes del Palau Marc (Rambla de Santa Mònica, 8, Barcelona), està programada la xerrada: “Les darreres intervencions arqueològiques d’urgència del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya (2016)”, que serà l’última de les conferències del cicle de la Tribuna d’Arqueologia 2016-2017, organitzat pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia.

Durant el 2016 el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya ha fet un seguit d’intervencions d’urgència en tot el territori català, segons regula la Llei 9/93 del patrimoni cultural català. Entre les diverses intervencions, cal destacar la que es va fer arran del condicionament de la necròpolis de la Suda a Tortosa (Baix Ebre), durant la qual es va recuperar una ocultació de monedes islàmiques d’època medieval. També cal remarcar l’excavació en el terme municipal de Lladurs (Solsonès) d’una cista megalítica intacta del neolític mitjà, situada a uns 1.100 m sobre el nivell del mar, amb una doble inhumació i l’aixovar corresponent. Dins el terme municipal de Bellver de Cerdanya (Cerdanya) s’ha documentat un amagatall amb peces de bronze intactes, datades entre finals de l’edat del bronze i inicis de l’edat del ferro.

Conferenciants: Núria Armentano, José Manuel Espejo i Francesc Florensa

Moderadora: Maite Mascort

La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming. Si voleu fer comentaris o preguntes pels ponents les podreu fer en els comentaris a aquest post o a Twitter amb el hashtag #tribuna2017

 

 

Tipus d'event
Conferència
On
Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Palau Marc
Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona
Quan
21 de juny de 2017
horari
19 hores

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events