Notícies

Col.laboració entre el Servei d’Arqueologia i els Mossos d’Esquadra

signatura del conveni de col.laboració

5 juliol, 2017 , fa 1 any | 531 visites

El passat mes d’abril de 2017, es va signar un conveni de col·laboració entre l’Institut de Cultura de Barcelona i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Ja fa forces anys que es treballa conjuntament, però, ara, hi haurà un conveni que fixa el marc de treball conjunt entre el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona i la unitat de Subsòl de la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra.

Quan el Servei d’Arqueologia localitza o documenta espais confinats, avisa a la unitat de Subsòl dels Mossos, per tal de poder entrar amb seguretat, així mateix es treballa conjuntament a l’hora de documentar l’espai. Aquesta interrelació és molt profitosa a diversos nivells, d’una banda per millorar el coneixement dels espais confinats del subsòl de la ciutat, com refugis antiaeris, fresqueres, pous, clavegueres. D’altra banda, per poder dur a terme totes les tasques en seguretat, especialment sense posar en risc els professionals que han d’accedir-hi.

Ara, en el marc del conveni, es redactarà un protocol d’accés a aquells espais soterrats i confinats, de caire patrimonial, com poden ser mines d’aigua o refugis antiaeris, i així poder accedir amb seguretat a aquests indrets.

D’ençà que va començar la col·laboració (desembre 2013) fins l’actualitat (maig 2017) han estat 17 espais revisats conjuntament, amb 153 hores aproximadament invertides, per part dels Mossos d’Esquadra.

Des del Servei volem mostrar el nostre agraïment a tot l’equip, i remarcar que el treball conjunt, interdisciplinari, és el que ajuda a protegir i difondre el nostre patrimoni.

Compartiu l'article

 • Google +
 • Entrada al refugi pel carrer del Ripollès 12. Foto: Lourdes Forcardes

  Entrada al refugi pel carrer del Ripollès 12. Foto: Lourdes Forcardes

 • Entrada lliure de terra del refugi antiaeri del carrer Burgos. Foto: SABC

  Entrada lliure de terra del refugi antiaeri del carrer Burgos. Foto: SABC

 • Actuacions dels Mossos d'Esquadra

  Actuacions dels Mossos d'Esquadra

 • Actuacions dels Mossos d'Esquadra

  Actuacions dels Mossos d'Esquadra

 • Plànol refugi Plaça Bonet i Muixí

  Plànol refugi Plaça Bonet i Muixí

Altres notícies