• Passeig de Colom, s/n. Cara de Barcelona
  • Ciutat Vella
  • Trencadís
  • Segle XX
1 imatge | 1 participant
(Foto: Anònim)

(Foto: Anònim)

MOSAIC
Descripció: “La Cara de Barcelona és una escultura de grans dimensions, obra de l’artista nord-americà Roy Lichtenstein, feta en col·laboració amb l’escultor extremeny Diego Delgado Rajado. Es troba al passeig de Colom, al costat del Moll de la Fusta, i presideix l’entrada al barri pescador de la Barceloneta.
Els punts, que a la Cara de Barcelona són vermells, són un dels elements característics de l’obra de Lichtenstein. Representant de l’art pop, va prendre com a referència el món del còmic, del qual reproduïa els sistemes d’impressió en les seves obres.
En aquesta escultura utilitza també la tècnica del trencadís, consistent a crear un mosaic a base de peces de rajola trencades, en homenatge a l’arquitectura modernista de la ciutat.
L’escultura, de quinze metres d’altura per sis d’amplada, i amb un pes aproximat de noranta tones, és visible des de lluny. Està formada per vuit peces prefabricades de pedra, unides amb acer i revestides amb peces de ceràmica. Pertany a una sèrie més àmplia de Roy Lichtenstein anomenada Brushstrokes i distribuïda arreu del món en ciutats com Nova York, Tòquio o Zuric. Aquestes brushstrokes o pinzellades són fàcilment visibles a la cara de l’escultura.”
Autor: artista Roy Lichtenstein en col·laboració amb escultor Diego Delgado Rajado
Època: 1992
Font de la informació: 
Catalunya: Cara de Barcelona
Repositori Obert de Coneixements de l’Ajuntament de Barcelona
Lichtenstein Foundation: public sculpture