Notícies

Senyalització al Baluard de Migdia

a través de faristols informatius, gràcies a Bagursa i el Servei d’Arqueologia de Barcelona

2 juny, 2017 , fa 10 mesos | 430 visites

Ahir, primer de juny, es van col·locar uns faristols informatius al Baluard de Migdia, arran de la urbanització de l’espai entre l’Estació de França i Doctor Aiguader, s’ha deixat a la vista el Baluard i altres restes arqueològiques associades, com part d’una contraescarpa i restes d’una de les derivacions del Rec Comtal, en el seu tram final.

El mes d’agost de 2006 poc després d’iniciar la intervenció arqueològica es va localitzar el primer tros del Baluard de Migdia. El treball previ amb plànols històrics, dut a terme pel Servei d’Arqueologia de Barcelona va facilitar molt la seva localització.  A partir d’aquesta data s’han anant desenvolupant diferents excavacions, a conseqüència de les diferents actuacions urbanístiques, fins la darrera l’any 2016.

El Baluard de Migdia es començà a construir el novembre de 1527, a iniciativa del Consell de Cent, dins el programa de redefinició global de la fortificació de la façana marítima de Barcelona amb una muralla contínua, un únic portal i un total de cinc baluards.

A través del codi QR s’accedeix a molta més informació sobre el Baluard, les intervencions i el material arqueològic recuperat.

Compartiu l'article

  • Google +
  • Baluard de Migdia

Altres notícies