Notícies

V Congrés per a l’Estudi dels jueus en Territoris de Llengua Catalana

Crida d’articles per al V Congrés per a l’Estudi dels jueus en Territoris de Llengua Catalana, octubre 2015, Barcelona-Palerm

11 juny, 2015 , fa 4 anys | 666 visites

L’Institut d’Estudis Món Juïc (http://www.institutmonjuic.cat/) i la Societat Catalana d’Estudis Hebraics (http://scehb.iec.cat/) organitzen el V Congrés per a l’Estudi dels Jueus en Territoris de Llengua Catalana, que es celebrarà el proper mes d’octubre entre les ciutats de Barcelona i Palerm (Sicília, Itàlia).

Les ponències i comunicacions giraran al voltant de quatre grans temes amb la intenció d’aglutinar tots els aspectes de la presència jueva en els territoris de llengua catalana: història, literatura, filosofia i ciència. Es valoraran especialment les aportacions relatives al paper dels jueus en el comerç mediterrani i en les relacions Sicília-Catalunya.

Amb massa freqüència es troben estudis que tracten el tema dels jueus catalans sota un prisma d’unitat política que justament es fa efectiva en un moment en què les comunitats jueves a les nostres terres, pràcticament, han desaparegut. Per això, aquestes jornades es centraren en les relacions entre les diferents comunitats establertes en les terres de llengua catalana per tal de mostrar una àmplia visió de conjunt de la presència jueva.

Els que estigueu interessats en participar-hi, ho haureu de comunicar abans del 30 de juliol del 2015, tot fent arribar un resum de la comunicació. El comitè científic del congrés valorarà les aportacions i l’1 de setembre, i posteriorment es donaran a conèixer les comunicacions acceptades.

Envieu la proposta en un text d’unes 250 paraules amb un breu curriculum vitae i les vostres dades de contacte a elcongres@institutmonjuic.cat

Per a més informació, cliqueu aquí.

Annex: Projecte preliminar V Congrés

Compartiu l'article

  • Google +

Altres notícies