Testimonis de la Barcelona Contemporània viatgen al Japó

Testimonis de la Barcelona Contemporània viatgen al Japó

Documents dels fons custodiats a l’Arxiu Contemporani es cedeixen en comodat als museus japonesos per esser exposats

El passat  dia 10 d’abril es va  inaugurar al Nagasaki Prefectural Art Museum una exposició  que té per a objectiu mostrar les diferents manifestacions del Modernisme, Noucentisme i Racionalisme a Catalunya fins els anys 1940. Les obres que es mostren provenen, en la seva majoria, d’institucions catalanes . Aquesta exposició, que tindrà una durada d’un any, farà un itinerari per a quatre museus i una galeria d’art japonesos.
Emmarcat en les activitats de difusió dels fons custodiats a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona,  un dels serveis que s’ofereix  són els préstecs temporals de documents per a exposicions a institucions i entitats d’acord amb el protocol, normativa i criteris que garanteixen la conservació del nostre patrimoni documental.
Els documents que s’han  deixat en préstec en comodat, pertanyents al Fons de l’Ajuntament de Barcelona  són representatius de l’arquitectura que es va desenvolupar  a finals del segle XIX i principis del XX a la capital catalana: es tracta de plànols signats per alguns dels arquitectes de més renom de l’època, com ara Josep Puig i Cadafalch, Antoni Gaudí i Josep Lluís Sert. A més d’aquests documents originals, s’han reproduït i enviat imatges d’obres de l’època als comissaris de l’exposició per tal d’incloure-les en el catàleg.