Esteu aquí

Seminari "Bales de plata"

Seminari "Bales de plata"

Del 7 de febrer al 7 de març de 2018 es durà a terme el seminari Bales de Plata, que estudiarà els usos de la fotografia a la Guerra Civil Espanyola.  Tot i tenir l’objectiu d’interessar a un públic majoritari, el seminari està pensat per atraure a sectors professionals, estudiants i interessats a aprofundir el coneixement sobre aquest conflicte.

“Bales de plata” posarà el focus en el treball dels fotògrafs que van registrar aquella guerra: No només el destacat col·lectiu de fotògrafs espanyols, sinó també l’important flux de fotoperiodistes internacionals que, empesos per l’auge del nazisme i motivats per l’antifeixisme, van passar per la Península.

Al llarg de les cinc sessions, el seminari farà una itinerància documental per diverses institucions de la ciutat. Així doncs, amb l’inici a Grisart, les sessions transcorreran també per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, el CRAI Biblioteca del Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona.

Organitzat conjuntament per Grisart Escola Internacional de Fotografia, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i el CRAI Biblioteca Pavelló de la República, aquest seminari serà impartit per Ricard Martínez.

El seminari se celebrarà en commemoració del 80è aniversari de la Guerra Civil Espanyola i es complementa amb l’exposició “Centelles vist per Centelles, imatges de la Guerra Civil, que s’inaugurarà el dijous 8 de febrer de 2018 a les 18.30h, a Grisart Escola Internacional de Fotografia.