Exposicions virtuals

Cu-cut! Sàtira política en temps trasbalsats. 1902-1912

Entre l'11 de maig i el 31 d'octubre de 2012, l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona acollí aquesta exposició, produïda en col·laboració amb l'Associació Tantatinta i comissariada per Jaume Capdevila, Kap.

Barcelona a mà. Guies urbanes, 1776-2004

Entre el novembre de 2012 i l'abril de 2013 l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona exposà una significativa mostra de guies urbanes dipositades en el seu fons, sota el comissariat d'Inés Nieto i Àngels Solà, que ara es poden seguir contemplant gràcies a l'exposició virtual.

Després d'Utrecht. Una Barcelona sentenciada, 1713-1714

En ocasió de la commemoració del tres-cents aniversari del setge de Barcelona per les tropes borbòniques, l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona organitzà, entre novembre de 2013 i l'abril de 2014 i dins del cicle Un tast de l'Arxiu, l'exposició dels documents imprescindibles per al coneixement del dramàtic episodi que separa l'època del Consell de Cent de la de l'Ajuntament borbònic, i que fou comissariada per Ramon Grau. L'exposició virtual ens permet ara seguir el relat dels esdeveniments i admirar les peces originals amb una gran qualitat d'imatge.

Onze de Setembre. Història de la commemoració de la Diada a Barcelona

El vestíbul de la Casa de l'Ardiaca acollí, entre el 7 de maig i el 31 d'octubre de 2014, l'exposició Onze de Setembre. Història de la commemoració de la Diada a Barcelona, comissariada per Sebastià Riera i Viader. Ara podem contemplar-la amb més deteniment, gràcies a la seva versió virtual.

Menjar a Barcelona. Un segle de menús de l'Arxiu, 1880-1980

Entre el 6 de novembre de 2014 i el 30 d'abril de 2015 va estar exposada al vestíbul de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona la mostra Menjar a Barcelona. Un segle de menús de l'Arxiu (1880-1980), que s'emmarcava en la sèrie "Un tast de l'Arxiu". Aquesta exposició, comissariada per Santi Barjau i Elisa Regueiro i que ara podem gaudir en el seu format virtual, acollia una part significativa de la col·lecció de menús de l'Arxiu Històric.

Vistes i plànols de la ciutat de Barcelona

Mostres dels Segles XIV al XIX de l'Arxiu Històric de la Ciutat. Publicat per l'Ajuntament de Barcelona el Nadal de 1997, aplega un conjunt de vistes i plànols de Barcelona, des del document cartogràfic de la ciutat més antic que coneixem fins a la consolidació de la fotografia com a testimoni documental.

Les arts de la seda a Barcelona. 500 anys de corporacions sederes a la ciutat.

Entre el 5 de novembre de 2015 i el 30 d’abril de 2016 var estar exposada al vestíbul de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona l’exposició Les arts de la seda a Barcelona. 500 anys de corporacions sederes a la ciutat, emmarcada en la sèrie “Un tast de l’Arxiu”.
Aquesta exposició, comissariada per Victor Mata Ventura i que ara podem gaudir en el seu format virtual, ofereix una visió general de l’origen i l’evolució de les organitzacions sederes, les formes d’organització corporativa que han pres al llarg del temps, les funcions que han desenvolupat i els recursos que han esmerçat per assolir els seus objectius.