Visita les exposicions virtuals de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona


Entre el 6 de novembre de 2014 i el 30 d’abril de 2015 va estar exposada al vestíbul de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona la mostra
Menjar a Barcelona. Un segle de menús de l’Arxiu (1880-1980), que s’emmarcava en la sèrie “Un tast de l’Arxiu”. Aquesta exposició, que ara podem gaudir en el seu format virtual, acollia una part de la col·lecció de menús de l’Arxiu Històric. Aquesta comprèn exemplars, bàsicament, d’àpats barcelonins o bé recol·lectats a fora per conciutadans. Es tracta de materials que han arribat gràcies a la generositat d’algun dels grans benefactors de l’Arxiu, com ara Rossend Partagàs, Antoni Bulbena, Agustí Massana, Apel·les Mestres o Josep Artís.

Les col·leccions de menús representen també un índex de la diversitat de restaurants de què ha disposat històricament Barcelona, hereus de les antigues fondes, com també els serveis que subministraven el menjar a banquets i festes diverses, el que ara anomenaríem càtering; i, així mateix, s’hi reflecteix l’arribada d’altres tradicions culinàries, com la xinesa.

Us convidem a fer aquest passeig gastronòmic per les taules més diverses, exquisides, populars, cultes, exòtiques i variades que una ciutat cosmopolita com Barcelona pot oferir.


Bon profit!