Arxiu Municipal del Districte de Gràcia

L'Arxiu Municipal del Districte de Gràcia es troba situat a l'edifici Jaume Fuster des de l'any 2006 on comparteix espai amb la biblioteca del districte.

Acull i gestiona els documents de les oficines municipals del Consell Municipal de Gràcia, garanteix el dret d'accés als ciutadans, vetlla per la protecció del patrimoni documental del Districte i proposa activitats de difusió per donar a conèixer els fons documentals i la història dels seus barris.

Els fons documentals

Aplega la documentació municipal produïda per l'antic poble de Gràcia (1870-1897), ja que l'anterior a 1870 es va destruir en la Revolta de les Quintes.

La produïda per la Junta Municipal del Distrito VIII des de 1897 fins el 1983, de la qual en destaquen els padrons municipals fins a l'any 1925, a més de tota la documentació produïda pel Consell Municipal del Districte a partir de les competències atorgades als districtes, d'ençà 1984.

Fruït de la voluntat de recuperar el patrimoni documental del districte, l'arxiu atresora fons i col·leccions d'entitats, associacions i particulars. En destaca el Fons Josep Buch Parera del Centre Excursionista de Gràcia.

També conté una extensa col·lecció fotogràfica, on es poden trobar imatges molt variades, per exemple la parada de tramvies ja electrificada als Josepets, el 1912 o el Mercat de l'Albaceria dels anys 30, així com la col·lecció de cartells on destaca el que anuncia Gran ball al teatre Bosc, de l'any 1910 o Lliçons d'esperanto, el 1933.

 

Dades de contacte de l'equipament

 

02 AMDG
03 AMDG
Enllaços relacionats: