Autobiografia de Barcelona

Llibre antic sobre correspondència municipal del segle XV decorat, a la coberta, amb el senyal heràldic de Barcelona i amb diverses sanefes.
Senyal heràldic de Barcelona que embelleix la coberta d’un volum de correspondència municipal dels anys 1449-50. Fons Consell de la Ciutat i Ajuntament modern (AHCB)
Una multitud de persones es troben encallades al mig d’un carrer en ruïnes a causa d’un bombardeig aeri.
Efectes del bombardeig aeri sobre la ciutat del 29 de maig de 1937. Pérez de Rozas. Fons Ajuntament de Barcelona (AFB)
Manuscrit antic en el qual s’observa el dibuix de la cara d’un esclau africà de l’època.
Representació d’un esclau africà de finals del segle XV a les pàgines del llibre del sotsadministrador de les places de Barcelona. Fons Consell de la Ciutat i Ajuntament Modern (AHCB)
Tres llibres antics sobreposats entre si amb les cobertes manuscrites. A la coberta del llibre de primer pla s’observa el dibuix del senyal heràldic de la ciutat de Barcelona
Llibres antics sobre correspondència municipal que daten del segle XVI. Fons Consell de la Ciutat i Ajuntament Modern (AHCB)
A la imatge s’observa com uns operaris estan preparant amb politges l’estàtua de Cristòfol Colom per pujar-la fins al capdamunt del monument dedicat a ell. A mà dreta trobem tota una estructura de ferro amb escales com a suport a la construcció general del monument i, a primer pla, apareix un operari amb una escala portable.
Obres de construcció del monument a Colom cap a 1885. Autor desconegut. Col·lecció de positius sobre paper (AFB)
Imatge de Barcelona de mitjans del segle XIX on s’observen les muralles que ressegueixen el contorn de la ciutat primigènia, la qual s’obre al mar. A primer pla apareixen les figures de tres persones mentre passegen arran de costa.
Vista de Barcelona des de Montjuïc, per Franck, presa durant els enderrocs de les muralles, 1855. Col·lecció de positius sobre paper (AFB).
Imatge on es veu un autobús que està sent remolcat per bombers després d’haver patit un accident on també s’hi ha vist implicat un cotxe. A banda i banda s’observen edificis i, al fons, tota una munió de gent que presencia l’escena.
Accident d’un autobús al carrer de Balmes, 7 de febrer de 1961. Pérez de Rozas. Fons Ajuntament de Barcelona (AFB)
Tot un grup força nombrós de nens, asseguts al mig de la plaça de Sant Jaume, sostenen pancartes amb lemes a favor de l’escola pública. Una nena a primer pla està tocant una guitarra i altres nens duen les pancartes manuscrites penjades del coll.
Manifestació de l’escola Tramuntana davant l’Ajuntament, 10 de març de 1977. Pérez de Rozas. Fons Ajuntament de Barcelona (AFB)
Un grup força nombrós de persones envolten les tres parelles que es casen al mateix moment, davant d’un secretari assegut que escriu a màquina. Tothom mira a càmera per a la foto.
Tres bodes de milicians en plena Guerra Civil al desaparegut hotel Colom de la plaça de Catalunya. 19 de setembre de 1936. Pérez de Rozas. Fons Ajuntament de Barcelona (AFB)
Fotografia en blanc i negre que mostra una sala amb prestatgeries plenes de llibres i una taula amb llibres exposats, en la qual diverses persones a una banda de la taula miren dues persones que estan contemplant un llibre.
El president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, visita l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. 1931. Josep Domínguez (AFB)
Fotografía en blanco y negro donde se observan estanterías llenas de libros antiguos a mano derecha y, al fondo, dos personas, una de ellas situada muy cerca de una ventana desde la que le entra luz natural para consultar documentos.
Fotografía del Archivo Histórico de Barcelona durante la dècada de los años 20 (AFB)
Fotografia en blanc i negre que mostra prestatges plens de volums de documents antics amb una figura amb bata gris al mig que assenyala un dels volums.
Trasllat de l’arxiu de l’Audiència durant la guerra per a la seva protecció. Pérez de Rozas (AFB)