Acte públic de reconeixement i agraïment als donants de fons a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Acte públic de reconeixement i agraïment als donants de fons a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Centenari de l'AHCB. Un dels últims actes programats dins l'any del centenari de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha estat un reconeixement als donants de fons particulars que constitueixen una part important del record de la memòria col·lectiva.

L'AHCB conserva una gran quantitat de fons privats com a resultat de la donació de persones, entitats i empreses al llarg dels cent anys d'història de l'Arxiu.

En el marc de la commemoració del centenari de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (1917-2017) s’ha dut a terme, el 23 de novembre de 2017, un acte públic de reconeixement i d’agraïment a persones, entitats i empreses que, en el decurs d’aquests cent anys, han donat o dipositat els seus fons documentals, bibliogràfics i hemerogràfics a l’AHCB, contribuint de manera notable a la seva configuració com a arxiu històric de la ciutat i com a centre documental i d’informació de referència per a l’estudi i la recerca sobre la ciutat de Barcelona i el conjunt del país, alhora que l’han dotat d’una projecció internacional.

A l’acte de reconeixement, que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de l’AHCB, hi han assistit prop d’un centenar de persones com a titulars, representants o hereus dels fons següents: Marià Aguiló, Eveli i Antoni Bulbena, Casa Brusi, Aureli Campmany, Josep Beunza, Càndid i Francesc Carreras Candi, Família Grenzner, Prudenci Bertrana, Família Sedó, Agustí Massana, Bon, Oli, Gerard Preminger, Joan Serra Graupera o Sílvia Ventosa, entre d’altres. També en destaquen els donants particulars i institucionals de fons bibliogràfics i hemerogràfics com, per exemple, l’Institut Agrícola Català Sant Isidre, l’Institut d’Estudis Catalans, el Gremi de Constructors, el Gremi de Flequers o el Centre Excursionista de Catalunya.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec del director de l’Arxiu Històric, el Sr. Xavier Tarraubella, i de l’arxiver en cap de l’Arxiu Municipal de Barcelona, el Sr. Joaquim Borràs, els quals han destacat la importància de les donacions de fons particulars per preservar la memòria col·lectiva i d’interès general per a l’estudi de la història de la ciutat de Barcelona. A continuació s’ha dut a terme el lliurament d’obsequis a les entitats, famílies i representants dels donants a la Sala Dalmases de la Casa de l’Ardiaca, seu de l’AHCB.