Disponible en línia la col·lecció fotogràfica de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants

Disponible en línia la col·lecció fotogràfica de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants

Nova digitalització. Ja es pot consultar en línia la memòria visual del segle XX de la UEC de Sants, formada per més de 5.000 fotografies de la vida quotidiana i dels espais del barri.

Després de 87 anys activa, la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) compta ja amb part de la seva documentació històrica digitalitzada. Es tracta d’una col·lecció de 700 cartells, 6.000 retalls de diari classificats, a més d’una important col·lecció de més de 5.000 fitxes fotogràfiques de petites dimensions.

Aquest conjunt documental transmet l’esperit del barri, el seu paisatge, les festes i la seva gent a través dels esdeveniments més importants de la vida de Sants al llarg del segle XX. Hi trobarem una descripció visual dels canvis que ha patit en els seus espais urbans: escenes quotidianes que reflecteixen la Festa Major o la Setmana Santa durant el Franquisme, l’evolució d’edificis històrics com la fàbrica SEAT, els efectes dels primers dies de la Guerra Civil l’any 1936, o bé les reivindicacions populars un cop encetada la democràcia.

La Unió Excursionista va cedir l’any 1987 el seu fons institucional a l’Arxiu Municipal de Barcelona, articulat des de la fundació de l’entitat als anys 30. Fins aleshores, la institució havia funcionat com a Arxiu Històric de Sants durant més de 50 anys. Actualment ja es pot consultar la col·lecció fotogràfica completa al Catàleg en línia.