Els centres d'estudi i recerca local visiten la presó Model

Els centres d'estudi i recerca local visiten la presó Model

Centres d'estudi. El Comissionat de Programes de Memòria, en col·laboració amb l'Arxiu Municipal de Barcelona, va organitzar una visita a la presó Model per als centres d'estudi i recerca local.

Ricard Vinyes, Comissionat de Programes de Memòria, va ser l'encarregat de realitzar la visita guiada a les 30 persones que van assistir-hi.

El proppassat 23 de gener, el Comissionat de Programes de Memòria, en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Barcelona, va organitzar una visita comentada a les antigues instal·lacions de la presó Model amb l’assistència de representants de centres d’estudi i recerca local dels diferents barris de Barcelona, com ara el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias de Sant Andreu, el Taller d’Història de Gràcia, o bé l’Arxiu Històric de Roquetes, entre d’altres.

A la visita, que va anar a càrrec del Comissionat de Programes de Memòria, el Sr. Ricard Vinyes, va assistir-hi una trentena de persones, les quals també van tenir ocasió de conèixer les propostes d’aquest equipament per ser transformat en un centre referent de la memòria de la comunitat de presos (entre d’altres usos municipals) des que es va inaugurar l’any 1904. Amb la remodelació de la presó, properament es podran efectuar visites al recinte tant de tipus lliure com per a grups.