Els poemes modernistes d'Ignasi Iglésias

Els poemes modernistes d'Ignasi Iglésias

Fons literari. L'Arxiu de Sant Andreu compta amb un fons de poemes d'Ignasi Iglésias, documents originals que ja estan digitalitzats, procedents del fons cedit per Elionor Serra.

Des del dia 2 de febrer i al llarg de tot el mes, diverses entitats participen a la Xarxa Poètica de Sant Andreu amb l’objectiu d’apropar la poesia als equipaments de Sant Andreu i de tot Barcelona. Aquest cicle inclou activitats poètiques recitades, visuals, cantades i, fins i tot, ballades.

Aprofitant l’esdeveniment, des de l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu es vol visibilitzar el contingut de poesia amb què compten els seus fons. Es tracta especialment dels originals manuscrits d’obres de l’escriptor andreuenc Ignasi Iglésias (1871-1928), dramaturg i poeta vinculat al moviment modernista. Les imatges corresponen al poema que porta com a títol “El boig” i que procedeix de la donació feta per la senyora Elionor Serra a l’Arxiu andreuenc.

El fons, a més d’aquests documents, es compon de material fotogràfic, cartells i records familiars. Una part de la documentació està digitalitzada i a l’abast de tots els consultors del barri i de la ciutat al Catàleg en línia.