Estudiants de Secundària i de Formació Professional visiten l'Arxiu

Estudiants de Secundària i de Formació Professional visiten l'Arxiu

Activitats educatives. Des de l'Arxiu Municipal s'organitzen diverses activitats per transmetre al públic escolar la importància dels arxius i el patrimoni documental que es conserva.

Les visites i els tallers educatius amb documents originals s’adapten a les necessitats de l’alumnat i al currículum educatiu i li permeten treballar amb fonts primàries i apropar-lo a la recerca històrica a partir de la consulta dels documents.

Durant el passat mes de març, diversos centres educatius de Secundària i de Formació Professional van visitar alguns dels centres de l’Arxiu Municipal de Barcelona per realitzar una sèrie d’activitats de formació d’entre les que s’ofereixen habitualment.

En primer lloc, dos grups d’alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Lluís Vives de Barcelona van visitar l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc amb l’objectiu de realitzar-hi el crèdit de síntesi. Durant la visita, l’alumnat va tenir l’oportunitat de fer un recorregut pel dipòsit de l’Arxiu, a més de conèixer la feina dels arxivers i comprendre el valor dels documents com a testimoni patrimonial del passat. A continuació van realitzar una activitat consistent a buscar i escollir una fotografia antiga d’un indret del districte per posteriorment fotografiar el mateix lloc a l’actualitat des del mateix punt de vista.

Així mateix, l’Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi va rebre la visita d’un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Sant Gregori de Barcelona, els quals estaven realitzant el treball de recerca sobre la història del barri de Sarrià. Durant la seva visita van tenir l’oportunitat de consultar la col·lecció de fotografies de l’Arxiu i la documentació que es conserva sobre l’annexió de l’antic poble de Sarrià a Barcelona, a més de rebre l’assessorament del personal tècnic especialitzat que treballa al centre.

Per últim, un grup d’alumnes de l’Acadèmia Euroaula de Barcelona, concretament estudiants del Certificat de Professionalitat d’Activitats de Gestió Administrativa – Mòdul Formatiu de Gestió d’Arxius, van visitar l’Arxiu Municipal del Districte de l’Eixample, on se’ls va fer un itinerari guiat per les dependències del centre amb l’objectiu de donar-los a conèixer els espais i els processos que s’hi duen a terme.

Les activitats que ofereixen els diferents centres que formen part de l’Arxiu Municipal de Barcelona es poden consultar tant a la pàgina web del propi Arxiu com a la web del Programa d’Activitats Educatives (PAE) de l’Ajuntament de Barcelona.