Fotografies de Pasqual Maragall a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

Fotografies de Pasqual Maragall a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

AMCB. A l'expedient de la Sèrie d'Actes Protocol·laris de l'AMCB es conserven imatges d'alguns dels esdeveniments clau del pas de Pasqual Maragall per l'alcaldia de Barcelona.

Des de l'Arxiu Municipal de Barcelona ens adherim a la celebració dels 35 anys de l'arribada de Pasqual Maragall a l'alcaldia de Barcelona.

Pasqual Maragall va arribar a l’alcaldia de Barcelona el desembre de 1982, rellevant Narcís Serra, i hi va ser durant 15 anys, fins al mes de setembre de 1997. Aprofitant que aquesta setmana s’ha celebrat un acte de reconeixement a la seva figura a l’Ateneu Barcelonès, des de l’Arxiu Municipal de Barcelona li volem retre un petit homenatge a partir d’una sèrie de fotografies que actualment es conserven a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Les fotografies que exposem a continuació, les quals es troben a l’expedient de la Sèrie d’Actes Protocol·laris (B101), constitueixen una breu mostra d’alguns esdeveniments clau en el pas de Maragall com a alcalde de Barcelona: la seva presa de possessió i la constitució del nou consistori (24 de maig de 1983), la celebració de les Festes de la Mercè (24 de setembre de 1985), la inauguració del nou funicular de Montjuïc (23 de juny de 1992), la rebuda i recorregut de la torxa dels Jocs Paralímpics (31 d’agost de 1992) i, finalment, la renúncia a l’alcaldia i la proclamació de Joan Clos com a nou alcalde de Barcelona.

Val la pena destacar que, durant el mandat de Pasqual Maragall, dins l’àmbit de l’Arxiu es va dur a terme el Projecte d’Ordenació d’Arxiu de l’Ajuntament de Barcelona (1986-1987), es van aprovar les Normes reguladores de l’organització del funcionament del Sistema Municipal d’Arxius (1990), i es va crear i desenvolupar el Sistema d’Administració Integral de Documents i Arxius, AIDA (1992).

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha realitzat aquest vídeo en què familiars, amics i companys recorden l’impacte del llegat de Pasqual Maragall a la ciutat de Barcelona.