L'Arxiu Municipal Contemporani ingressa el fons documental del Consell de la Joventut de Barcelona

L'Arxiu Municipal Contemporani ingressa el fons documental del Consell de la Joventut de Barcelona

Nou fons documental. La documentació històrica del Consell de la Joventut de Barcelona passa a formar part de la memòria històrica de la ciutat.

30El 20 de gener de l’any 1980 naixia el Consell de la Joventut de Barcelona com a plataforma que coordinava i representava les principals entitats juvenils de Barcelona. I ho feia en un moment de reivindicació democràtica i de participació ciutadana molt marcada, per tal de promoure precisament el creixement d’un associacionisme fort i articulat fins als nostres dies.

El passat 22 de setembre de 2017 el Consell de la Joventut i l’Ajuntament de Barcelona van signar un conveni de col·laboració per tal de cedir el fons documental que ha generat l’entitat al llarg de la seva història, des de 1979 fins al 2009. Un total de 45 metres lineals han ingressat a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona per donar a conèixer una part de la història de l’associacionisme i el desenvolupament de la joventut a Barcelona.

El Fons del Consell de la Joventut és testimoni del paper que les entitats juvenils més importants de Barcelona han aportat a la reconstrucció democràtica de la ciutat i de Catalunya. Tota la documentació ingressada passarà a completar el fons documental de l’Arxiu Municipal pel que fa a aquest àmbit de l’associacionisme barceloní, i es podrà consultar properament a l’Arxiu Contemporani.