Taller "L'Arxiu Municipal i la història local"

Taller "L'Arxiu Municipal i la història local"

Dia Internacional dels Arxius. L'Arxiu Municipal de Sant Andreu organitza un taller de construcció del passat històric per a entitats i associacions del districte.

El proper dijous 14 de juny, a les 17 h, l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu acollirà el taller “L’Arxiu Municipal i la història local”, dirigit a les entitats i associacions andreuenques.

A través d’alguns dels documents més importants del passat històric i associatiu de Sant Andreu, es podran conèixer els moments més destacats i les petites històries amagades darrere la documentació d’arxiu conservada des de l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar fins a l’actualitat: el passat agrari, les transformacions sorgides amb la Revolució Industrial i el vincle amb la ciutat comtal.

El recorregut històric d’aquest taller es farà a través d’una selecció de documents provinents d’antigues institucions barcelonines del segle XVI, dels propietaris de masos desapareguts del XVIII i XIX, de l’antic ajuntament del poble annexionat el 1897, o els documents de gestió del districte i les associacions del territori dels segles XX i XXI.

Per tal de completar el taller, es realitzarà una visita als espais més amagats de l’Arxiu de Sant Andreu, una molt bona manera de conèixer les tasques diàries d’un arxiver i del paper primordial dels arxius a l’hora de preservar i interpretar la memòria i la identitat col·lectiva dels barris i districtes de la ciutat de Barcelona.