• Home
  • /Blog
  • /Campionat de RoboCat 2017 de Barcelona a l’AFCM

Campionat de RoboCat 2017 de Barcelona a l’AFCM

ROBOCAT bcn 17_10
21 d'abril, 2017

 

La RoboCAT és el primer campionat de robòtica lliure de Catalunya. Està organitzat per l’Associació El Racó dels Robotaires, dedicada a la robòtica educativa i als projectes tecnològics. Aquest és el segon any que la semifinal de Barcelona, se celebra a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana (AFCM). La final se celebra el dia vinent Dissabte 27 de maig de 2017 al Pavelló Municipal de Vilablareix (Girona).
El Racó dels Robotaires, amb la iniciativa de la .RoboCAT, vol crear un entorn comú on compartir idees amb les persones que tenen inquietuds en aquest àmbit. Pretenen fer accessible i assequible la realització d’activitats robòtiques pels centres educatius i cívics. Promouen la cooperació entre entitats, centres d’ensenyament, institucions i particulars per tal de crear sinergies.
La RoboCAT és un campionat multidisciplinari que valora la programació i la construcció del robot. Cada any s’hi recreen aspectes del patrimoni artístic o natural de Catalunya. El camp de l’edició 2017 s’inspira en el geni figuerenc Salvador Dalí. Els organitzadors de la RoboCat Barcelona són joves entusiastes amb la tecnologia i la robòtica que voluntàriament s’impliquen en l’organització i celebració de la RoboCat.
En l’edició d’enguany s’han presentat 9 equips d’Instituts, escoles i col·lectius interessats en la robòtica. Cada equip està format de 3 a 4 persones. Nois i noies de 12 a 16 anys. També s’ha presentat un equip sènior. Els equips preparen els seus robots conforme els requisits que s’informen en la web de la competició. Quasi un centenar de persones entre participants, acompanyants i visitants ha seguit en viu la competició. Els visitants han pogut conèixer l’AFCM i veure diversos objectes fabricats amb tecnologia làser i impressió 3D, provocant interès i diverses preguntes o acordant futures visites per conèixer-nos més a fons.
La competició es desenvolupa amb intensitat, expectació i nervis. Els equips gaudeixen i celebren les habilitats aconseguides pels seus robots i pateixen els erros o mancances, tot aprenent de l’experiència. Aquest jovent possiblement seran els futurs professionals de robòtica i tecnologia avançada. Felicitem a tots els equips que han participat!

Podeu visitar la seva web: http://www.robocat.cat

IMG_20170420_201954ROBOCAT BCN17_2ROBOCAT BCN 17_9ROBOCAT BCN 17_7ROBOCAT BCN 17 _4ROBOCAT BCN 17_5ROBOCAT BCN 17_3ROBOCATBCN17_1IMG_20170420_201954ROBOCAT BCN 17_8

ROBOCAT BCN 17_6

ROBOCAT BCN 17_6

Entrades recents

*