• Home
  • /Blog
  • /FABRICAIRE GUANYA TERCER PREMI DE L’UNESCO

FABRICAIRE GUANYA TERCER PREMI DE L’UNESCO

Tercer premi de la UNESCO-UIO & MIDO Student Design Prize for Responsible Architecture
18 de maig, 2017

Mónica Sambade estudiant d’arquitectura de la ETSAP-UPC (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya) i fabricaire de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana (AFCM), ha obtingut el tercer premi de la UNESCO-UIO & MIDO Student Design Prize for Responsible Architecture pel seu projecte final de carrera: “People in Motion: In– Transit Architecture for New Production Backgrounds“, en el qual desenvolupa el seu model wikihouse.
El seu projecte es basa en una visió de l’arquitectura com una eina col·lectiva que ha d’oferir solucions en un context d’emergència social i de vulnerabilitat extrema per la pèrdua d’habitatge. En aquest cas, el seu projecte es planteja com una mesura de resposta immediata per la gran quantitat de flux migratori que està arribant als diferents països mediterranis.
La col·laboració entre la Mònica i l’AFCM, va començar al maig del 2016 quan ens va explicar el seu projecte de disseny i construcció de mòduls d’habitatge. La seva intenció en relació amb l’Ateneu era millorar el disseny mitjançant la fabricació de prototips amb l’objectiu final de crear-ne un definitiu. Per la fabricació dels prototips, ha comptat amb l’assessorament i suport de l’equip de tecnòlegs i es va utilitzar la CNC, fresadora de gran format, que tenim a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana, amb la qual s’ha fabricat un prototip a escala 1:2.
La finalitat del projecte és crear mòduls que siguin fàcilment transportables i que es puguin muntar i desmuntar en funcions de les necessitats socials. La Mònica destaca la importància de l’aprenentatge dins del model wikihouse que facilita l’accessibilitat al coneixement, als recursos i a les tècniques.
Les contribucions que pot oferir aquest projecte són, entre d’altres, la immediatesa de la resposta davant d’una situació d’emergència, una clara disminució dels costos de fabricació i una major implicació comunitària. El wikihouse dona resposta a la necessitat d’habitatge i refugi en situacions d’emergència.
La Mónica concep aquest projecte com un manifest en contra de la guerra, que a més a més, podria suposar en un futur una proposta per a reconstruir comunitats que han estat destruïdes a Síria.
Des de la Xarxa d’Ateneus de fabricació i especialment des de l’equip d’AFCM, felicitem a Mònica pel premi rebut, pel seu esforç, compromís i dedicació.

 

Podeu visitar http://www.uia-architectes.org/en/s-informer/projets/10988

Exif_JPEG_420 Prototipo 1_2 (2)

 

wikihouse ,tercer premi de la UNESCO-UIO & MIDO Student Design Prize for Responsible Architecture

wikihouse ,tercer premi de la UNESCO-UIO & MIDO Student Design Prize for Responsible Architecture

Exif_JPEG_420
perfilconplano Exif_JPEG_420

 

 

 

 

 

Entrades recents

*