• Home
  • /Blog
  • /La pèrgola de l’antic camp de futbol, nou lloc d’esbarjo a Ciutat Meridiana

La pèrgola de l’antic camp de futbol, nou lloc d’esbarjo a Ciutat Meridiana

pergola_foto
9 de novembre, 2016

Feia anys i panys que els veïns i les veïnes de la Zona Nord demanaven un espai cobert a l’aire lliure, a resguard del sol, on trobar-se, reunir-se i celebrar  les festes, els aniversaris dels més menuts.

Àngel Bardia, arquitecte i responsable dels Plans d’Ocupació (PO) d’eco-paletes i eco-jardiners de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana (AFCM), recorda que l’any 2014, amb l’arribada de la primera promoció, va sorgir la idea d’instal·lar una pèrgola a l’antic camp de futbol. D’aquesta manera, es donava resposta a una vella reivindicació.

Cinc eco-paletes, de la quarta promoció dels PO, s’han encarregat enguany del muntatge de la pèrgola de fusta dissenyada per BASICS (Rodrigo Rubio i Ruxandra Iancu). En Bardia, director de l’obra d’execució, valora l’esforç dels eco-paletes, ja que “és una estructura complexa pel seu disseny i això fa que el muntatge sigui molt laboriós i lent”. En total, s’hi han destinat 248 hores.

El treball previ de disseny, maquetació i mecanització de les peces que conformen la pèrgola, s’ha realitzat a l’AFCM.

Aquest és un bon exemple de com la fabricació digital i el Plans d’Ocupació es complementen i donen valor afegit als projectes, en els que s’incorpora.

La pèrgola es completa amb un entramat de cordes en la part superior d’on, segons el projecte, s’enfilaran plantes de fulla perenne, que disposarà l’equip d’eco-jardineria, per tal de garantir l’ombra. Provisionalment, a l’espera de la sembra, està previst col·locar una lona que compleixi la funció de protegir les persones de la intempèrie. En cas d’una remodelació de l’espai, l’estructura, desmuntable i transportable, es pot col·locar en una altra ubicació.

La pèrgola ha estat possible gràcies a l’esforç col·lectiu dels equips dels Plans d’Ocupació vinculats a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

 

Entrades recents

*