• Home
  • /Blog
  • /Lectòmetre a la Biblioteca de la Zona Nord

Lectòmetre a la Biblioteca de la Zona Nord

lectometre
5 de juliol, 2017

El projecte neix de la motivació de la Biblioteca de la Zona Nord per incentivar la lectura dels infants i joves de Ciutat Meridiana. La idea és crear una mena de termòmetre que pugui mesurar de forma visual la quantitat de llibres que s’han llegit al llarg de l’estiu.

Un grup de joves del barri que es reuneixen a la biblioteca són els i les encarregades de que el procés vagi endavant, reunint-se dos dies per setmana a l’AFCM per a treballar en el projecte, guiats i acompanyats pels tècnics de l’Ateneu. Comencen plantejant-se com ha de ser l’estructura, la mida, la forma, els materials que s’utilitzaran i quin objecte poden representar els llibres dins el lectòmetre.

Un cop preses les decisions, inicien el disseny de l’estructura. Paral·lelament, introdueixen uns personatges que representaran el nivell de lectura on s’arribi – cada personatge representa mil llibres llegits- i els personatges són els següents: la Caputxeta vermella, “El principito”, La Mafalda, Dràcula i Capità Nemo. Els dissenyen amb el programa rhinoceros i els imprimeixen i tallen en vinil.
Finalment, l’estructura la formen tres cubs de metacrilat units per unes peces que actuen com a cinturó i que faciliten muntar i desmuntar l’estructura. En la part superior, hi ha dos peces fetes amb impressió 3D que permeten que els taps llisquin fins a entrar dins dels cubs.
El lectòmetre és un projecte que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca Zona Nord i l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana, sense oblidar la implicació i la motivació dels joves que varen treballar per dur-ho a terme.

Us convidem a visitar la biblioteca, gaudir de la lectura d’un bon llibre i veure com puja el nivell del lectometre!, bona lectura i bon estiu!

 

         lectometre 1      lectometre 3         lectometre 4
lectometre 5 lectometre 7 lectometre 6

Entrades recents

*