L’HORT

l'hort
6 de desembre, 2016

 

L’Hort del Centre d’Educació Especial Sant Joan de la Creu: aprenentatge i natura en col·laboració amb l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana

 

A les faldes de la serra de Collserola, al barri de Ciutat Meridiana, un grup d’alumnes del Centre d’Educació Especial Sant Joan de la Creu ha remodelat el seu hort amb l’ajuda i el suport dels eco-jardiners de la quarta promoció dels Plans d’Ocupació que acull l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

 

Els eco-jardiners, Cris, Cristóbal i Francesc, ensenyen a uns quants alumnes, Xavi, Omar, Cristian i Roman (que no va poder participar en la gravació del vídeo) a tenir cura de la terra i els inicien en l’art de l’horticultura. Han sembrat plantes, fruites i verdures de temporada i han construït uns petits hivernacles. La idea era la d’adequar i adaptar l’hort existent i convertir-lo en un espai interactiu, per on poder passejar entre el sembrat, olorar i tocar els fruits. Els tres eco-jardiners assenyalen que ha estat una tasca molt engrescadora gràcies al fet de poder treballar amb “uns alumnes molt aplicats, motivats i amb ganes de conèixer la professió de jardineria”.

 

Els estudiants, convertits en jardiners, repeteixen amb orgull, com una lletania, el procés que han après: “sembrar, cultivar, plantar, regar i deixar respirar les plantes”. La clau de l’èxit per col·lectar bons aliments, que posteriorment treballen altres companys al taller de cuina de l’escola.

 

La directora del centre, Carmina, valora aquesta experiència pedagògica positivament: “Tots traiem un profit. Els eco-jardiners tenen la satisfacció de veure que els seus coneixements i la seva dedicació aporten molt de positiu. Han aconseguit que ara puguem disposar d’un espai en millors condicions per a realitzar el taller de jardineria i oferir una oportunitat per a la formació de l’alumnat, alguns dels quals a partir de la seva intervenció han manifestat estar interessats a formar-se com a jardiners professionals en un futur”.

 

Entrades recents

*