• Home
  • /Blog
  • /Programa Pedagògic: Cicles superiors

Programa Pedagògic: Cicles superiors

002_PPUABSOcial
19 de juny, 2017

Les activitats del Programa Pedagògic, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Consorci d’Educació de Barcelona, estan dirigides a l’àmplia comunitat educativa de la ciutat (alumnes, professorat, centres d’educació primària i secundària obligatòria i post obligatòria; així com altres professionals, com ara tècnics d’educació, serveis educatius, entre d’altres).
Es pretén arribar a tots els centres escolars de la Zona Nord ampliant l’oferta al districte de Nou Barris i a tota la ciutat. Aquest programa es realitza de forma coordinada amb el Consorci d’Educació de Barcelona.
El Programa Pedagògic ofereix als centres educatius la possibilitat de realitzar les següents activitats:
-Una visita mitjançant la qual l’alumnat pot conèixer l’equipament (1 sessió).
-Una visita-taller que, a més a més, dóna la possibilitat de fer un disseny i fabricar un objecte senzill en tecnologia làser o 3D (1 sessió).
-Desenvolupar un projecte de centre (+ de 2 sessions), inclou una visita.
-Acompanyar i donar assessorament a treballs de recerca de l’alumnat.
– Formació de professorat.
En 2016 un 14% del programa pedagògic ha estat adreçat a escoles de cicle superior, tant escoles de disseny com universitats.
L’Ateneu Fabricació Ciutat Meridiana (AFCM) , amb el programa pedagògic posa a l’abast de les universitats la fabricació digital, facilitant el suport i assessorament en el disseny i fabricació de projectes.
Aquest és el segon any que treballem amb la professora Noemí Santiveri de Pedagogia Aplicada de la UAB, que en el vídeo que us presentem ens explica com introdueix la fabricació digital i la filosofia DIY en projectes educatius.
L’ús creatiu de la tecnologia en graus de ciències de l’educació permet assolir les competències digitals dels futurs docents i educadors. És per aquest motiu que en l’assignatura de Comunicació i Interacció Educativa II es realitzen diversos projectes que assoleixin aquesta fita. Un d’ells és el que us presentem en el vídeo: projectes emmarcats en l’educació social que requereixin la creació, disseny i impressió d’objectes en 3D. Un factor que considerem vital és la contextualització del projecte.

Entrades recents

*