• Home
  • /Blog
  • /Programa Pedagògic: disseny de nous models de Skyline de Barcelona

Programa Pedagògic: disseny de nous models de Skyline de Barcelona

Skyline Roger S 2D vista
2 de juny, 2017

El treball de recerca (TR) és un treball d’investigació que ha de realitzar tot l’alumnat de batxillerat. Aquest treball suposa portar a terme una investigació dirigida per un tutor/a, emmarcat en una matèria o ser interdisciplinari, el treball de recerca té una durada de 70 hores, pot ser un treball individual o en grup (si el treball de recerca ho requereix), el treball realitzat s’ha de presentar per escrit i oralment, i representa el 10% de la nota final de batxillerat. En les tutories, l’alumnat i professorat decideixen quina orientació se li vol donar a la recerca i quin serà l’abast de la recerca, quina metodologia s’utilitzarà, com es processarà la informació i quins recursos es poden utilitzar segons el tipus de treball: científic, tecnològic, artístic, històric, etc.

Dins del Programa Pedagògic de l’AFCM i el Consorci d’Educació de Barcelona, donen suport a treballs de recerca que se centren en la tecnologia digital o necessiten dissenyar i fabricar algun prototip, objecte o maqueta utilitzant la tecnologia que posem a l’abast des de l’Ateneu de fabricació. L’equip de tecnòlegs de l’AFCM acompanya i dóna suport en el disseny i en la fabricació, donant orientacions i capacitant en l’ús d’aquestes tecnologies.
Roger Sánchez és un noi de Santa Perpètua de Mogoda, i és l’autor d’un model de skyline dissenyat per al seu treball de recerca de segon de Batxillerat de l’institut Ferran Casablancas de Sabadell. Després d’apropar-se a l’Espai de Fabricació Digital del seu poble, que encara no estava totalment actiu, el van adreçar a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana, on va poder dur a terme el seu projecte.

En el procés de disseny i fabricació, va començar fent una recerca dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, per a posteriorment fer una tria amb els que apareixerien als seus models de Skyline dissenyant un model en 2D i un altre en 3D. A més a més, va fer una investigació quantitativa, en castellà, català i en anglès, a on es va veure reflectida l’opinió de les persones enquestades, i el model triat per elles. A partir d’aquesta informació, amb el suport dels tecnòlegs de l’AFCM, va fer dos models, en primer lloc, un disseny artístic, per al qual va utilitzar la talladora làser, i amb el que va obtenir un resultat més precís en 2D, amb formes més complexes. En segon lloc, un disseny tècnic, per al qual va utilitzar la impressora 3D, generant un model més realista.

Conèixer l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana li va permetre adquirir els coneixements teòrics i pràctics sobre fabricació digital necessaris per a aconseguir l’objectiu del seu projecte de recerca.
Us convidem a visitar el blog de Roger, on explica amb més detall tota la seva experiència en el desenvolupament i concreció del seu treball de recerca.

http://skylinebcntdr.blogspot.com.es/

skyline Roger S Skyline Roger S 3D Sagrada F  Skyline Roger S 3D torres Skyline Roger S 3D arc Skyline Roger S 3D Skyline Roger S 2D 1 Skyline Roger S 2D Skyline Roger S.

Entrades recents

*