• Home
  • /Blog
  • /Programa Pedagògic: Projecte de Retolacions

Programa Pedagògic: Projecte de Retolacions

Vinils INS Sant Andreu2
7 de juliol, 2017

Els alumnes de 3r de l’ESO de l’Institut Sant Andreu s’han encarregat de tot el procés de renovació dels rètols de les aules i altres espais de l’Institut. Aquest procés neix amb el treball de recerca d’un projecte del programa “Èxit 2”, que volia implementar un projecte que fos útil al centre o a la comunitat.
En el procés de desenvolupament del projecte, es va valorar que els cartells de l’Institut estaven molt vells i es va optar per renovar-los tots. Els i les alumnes, des de la classe de tecnologia, van tenir un primer contacte amb el programa Rhinoceros, que els va permetre dissenyar tots els cartells. Abans d’això, però, varen visitar totes les aules per després pensar una icona que definís cada aula i finalment dissenyar-la.
Tots els i les participants van conèixer els diferents materials i tecnologies que es podien utilitzar i van pensar diferents opcions i finalment es van decantar pel vinil. A més a més, trien dos colors per diferenciar els espais utilitzats pels alumnes i els despatxos dels professors/es.


La col·laboració amb l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana consisteix en 5 sessions, en les que repartint-se les tasques a realitzar, els alumnes, amb l’acompanyament de tecnòlegs/es i dinamitzadores imprimeixen i preparen els cartells de vinil per a posteriorment enganxar-los a les portes de les aules i espais del centre. Amb tot, són més de 50 els cartells de retolació que s’imprimeixen a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana i que donen peu a què el dijous 8 de juny s’iniciï la penjada de rètols, cosa que també precisa de tècnica i pràctica.
L’aprenentatge resultant d’aquest projecte és d’una banda tècnic, pel que fa al descobriment de programes de disseny i les eines de què disposa la fabricació digital, però a l’hora també suposa l’aprenentatge de competències transversals com l’organització, la gestió del temps i el treball en equip. Amb tot, l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana, juntament amb la Xarxa d’Ateneus de Fabricació i el Programa pedagògic del Consorci d’Educació de Barcelona, es consoliden com un espai que facilita l’accés a la tecnologia digital amb la capacitació i suport tecnològic i que contribueixen en la formació i l’apoderament del jovent.

. . . Vinils IES Sant Andreu4 . Vinils IES Sant Andreu6
Vinils IES Sant Andreu3 vinils IES Sant Andreu1
       .Vinils IES Sant Andreu8      Vinils IES Sant Andreu5

Entrades recents

*