• Home
  • /Blog
  • /Sinergies AFCM – Unitat d’Escolarització Compartida Cruïlla.

Sinergies AFCM – Unitat d’Escolarització Compartida Cruïlla.

Cruilla1
10 de maig, 2017

L’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana col·labora, des de l’inici de la seva activitat, amb Cruïlla.

La Plataforma d’Educació Social (PES) Cruïlla és una entitat privada d’iniciativa social, sense afany de lucre, que pertany a Salesians Sant Jordi, entitat que aglutina les plataformes socials dels Salesians de Catalunya. Promou diversos projectes educatius i de prevenció per a infants, adolescents i joves de les famílies en situació de vulnerabilitat.

La PES Cruïlla té com a marc d’acció preferent els barris de la Zona Nord de Nou Barris: Vallbona, Torre Baró i Ciutat Meridiana.  Centra la seva tasca educativa en els àmbits del lleure, la inserció sociolaboral, l’educació formal i la dinamització comunitària.

El Centre Cruïlla és una Plataforma Social de Ciutat Meridiana que ha esdevingut un punt de trobada per a infants i joves de la Zona Nord donant respostes educatives en diversos camps: el lleure organitzat, la cultura, l’orientació i la inserció sociolaboral, l’associacionisme, la integració social, l’educació en valors, l’esport.

Un dels programes de Cruïlla dins de l’àmbit educatiu és la UEC, Unitat de Escolarització Compartida.  La UEC va començar l’any 1997, com a continuació de l’Aula Taller. Segons l’actual conveni amb el Consorci d’Educació de Barcelona, el servei ofereix 18 places per alumnes de diferents instituts de Nou Barris i de la resta de la ciutat, tot realitzant una adaptació curricular dins el marc de l’ESO.

La finalitat de la UEC Cruïlla és crear dins de l’ESO un espai estructurat de qualitat per a joves que no han tingut un bona relació amb el sistema educatiu, dintre del qual es realitzen accions educatives guiades per les necessitats i particularitats dels alumnes, tant a nivell personal com interpersonal i acadèmic, per garantir un procés de socialització que els permeti participar pel món amb respecte i dignitat per ells mateixos i envers els altres.

Aquest 2017 continuem col·laborant amb l’ UEC Cruïlla, oferint capacitació en tecnologia digital a alumnes de l’UEC. Amb aquestes capacitacions es pretén, a més a més de reforçar els objectius que té la UEC Cruïlla,  que els i les alumnes  participants aprenguin les bases del disseny i fabricació digital, despertar l’interès, la curiositat  i la motivació per aprendre. Els processos d’aprenentatge s’adapten a les capacitats i interessos del grup. Les diferents experiències que hem tingut aquests anys ens confirmem que la capacitació en el disseny i fabricació amb tecnologies digitals apoderen als participants, impactant en sentit positiu en l’autoestima i en el autoconeixement.

Els joves de la UEC Cruïlla, tenen l’oportunitat de capacitar-se i aprendre, durant tot aquest curs, a l’Ateneu de Ciutat Meridiana, aprenent com funciona la tecnologia digital en 3D, vinil i tall làser fent projectes vinculats a les dinàmiques de Cruïlla i aquest any també s’està fent una introducció a la robòtica. Amb la robòtica els participants han muntat un cotxe i ara estan fent un circuit per la lliga del Robocat. Els joves estan molt motivats i fins i tot, un dels participants es planteja continuar estudis i formació relacionada amb la tecnologia digital. Fet que des de l’AFCM aplaudim i celebrem!

.Robot Cruilla cruilla vinil Cruilla mural

Entrades recents

*