• Home
  • /Blog
  • /YaMakers 2016-2017 a l’AFCM

YaMakers 2016-2017 a l’AFCM

dav
17 de març, 2017

YaMakers és un  projecte formatiu què s’adreça a un col·lectiu de joves en risc d’exclusió, com són els joves amb autisme. En les sessions formatives els participants adquireixen coneixements i eines tècniques que els permetran crear models / prototips amb impressores 3D i com a projecte final del curs treballaran en la impressió d’un producte útil i funcional per a persones amb discapacitat.

Els continguts formatius de Young Aspies Makers pretenen dotar l’alumne/a de les capacitats necessàries per retocar, dissenyar i imprimir peces senzilles. Així, en acabar el curs l’alumne/a haurà d’haver adquirit una visió global del procés de disseny i impressió 3D, després de recórrer les diferents fases implicades en la producció de peces: des del prototipat o disseny de la peça fins a la impressió final.

Així mateix, els models desenvolupats passaran a formar part d’un repositori on altres persones de la comunitat podran retocar, millorar-los o simplement conèixer-los, tenint en compte que la prova i l’error en el món de la fabricació digital són una part fonamental del procés. A més, si es concreta un disseny final útil i funcional, aquest passarà a formar part del portal 3D for all, dedicat a recopilar models 3D útils per a persones amb discapacitat.

Aquesta és una iniciativa que se emmarca en la convocatòria internacional de FabLabs Solidaires de Fundación Orange a França; també es compta amb la col·laboració de BJ-adaptacions i la fundació Friends, entitat sense ànim de lucre, que  té com a finalitat ajudar a joves amb síndrome d’Asperger (trastorn de l’espectre autista, TEA) i / o amb problemes de comunicació social, relació i empatia. Ofereixen serveis en l’àmbit educatiu, lúdic, laboral, de promoció de l’autonomia personal i de suport a les famílies.

L’actuació de l’entitat es basa en donar suport a joves diagnosticats amb la Síndrome d’Asperger i als altres que presentin problemes de relació, comunicació i empatia per tal de: Facilitar la seva adaptació en tots els entorns socials, Adquirir i reforçar les seves habilitats socials i comunicatives; superar els sentiments d’incomprensió i solitud; establir relacions d’amistat i aprendre a mantenir-les; Adquirir autonomia per a gestionar el seu propi temps lliure; Donar suport educatiu individualitzat i en grups reduïts i facilitar la inserció sociolaboral.

El projecte YaMakers respon a molts principis, valors i objectius dels ateneus de fabricació i està en sintonia amb l’objectiu concret de l’AFCM  de promoure l’ocupabilitat mitjançant les noves tecnologies i facilitar l’accés a les tecnologies a tota persona i col·lectiu.

A l’Ateneu de Ciutat Meridiana tenim l’oportunitat de col·laborar amb moltes entitats i col·lectius. Actualment tenim les formacions de Yamakers que hem començat en Desembre 2016 i finalitzaren al mes de març.

L’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana ha col·laborat en l’organització i planificació de les sessions amb l’equip de formadors de YaMakers,  acull les sessions formatives, dona suport en algunes sessions tecnològiques  i facilita l’ utilització d’ impressores 3D i talladora làser.

El programa YaMakers 2016-2017  ha comprés 4 tallers introductoris i 2 avançats, els nois i noies participants han pogut desenvolupar habilitats tecnològiques i de treball col·laboratiu, alguns dels joves participants ja han decidit que volen aprofundir en el coneixement del disseny i fabricació amb tecnologies digitals.

Els joves participants tenen un bloc on es va redactant i penjant fotos de l’experiència i activitats que han desenvolupat. Us convidem a visitar-ho.

Arrancamos YAMakers 2.0- 1r curso introductorio

AFCM Yamakers4

dav

dav

dav

Entrades recents

*