YaMakers

Yamakers juny2
14 de juny, 2017

A l’Ateneu de Ciutat Meridiana tenim l’oportunitat de col·laborar amb moltes entitats i col·lectius. Actualment tenim les formacions de Yamakers que hem començat en Desembre 2016 i finalitzem en aquest mes.
L’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana ha col·laborat en l’organització i planificació de les sessions amb l’equip de formadors de YaMakers, acull les sessions formatives, dóna suport en algunes sessions tecnològiques i facilita l’utilització d’impressores 3D i talladora làser.
Uns 12 joves YAMakers han participat durant el 27 de maig i 10 de juny en els tallers que s’han organitzat a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana. YaMakers és un projecte formatiu què s’adreça a un col·lectiu de joves en risc d’exclusió, com són els joves amb autisme. En les sessions formatives els participants adquireixen coneixements i eines tècniques que els permetran crear models / prototips amb impressores 3D.
Durant els tallers es van formar tres grups i cada participant passava per una activitat.
A la primera sessió:
1. Modelar en SCUPTGL. És un programa que serveix per modelar objectes 3D, és interessant el fet de poder desenvolupar-ho des del núvol. A més a més, permet una interfície neta i fàcil d’utilitzar.
2. Taller Makey Makey on es pot convertir gairebé qualsevol objecte en teclat alternatiu de música. S’aprofundeix en conceptes bàsics d’electrònica-conductivitat usant materials quotidians.
3. Introducció al disseny en Rhinoceros. El programa en 3D Rhino proporciona les eines per modelar i documentar projectes de disseny amb precisió per l’animació, el dibuix, l’enginyeria, l’anàlisi i la fabricació o construcció.

A la segona sessió:
1. Taller de Scratch és un llenguatge de programació, de codi obert que permet aprendre la lògica de programació a través de símbols i imatges.
2. Construcció de laberints amb fusta fent ús de la talladora Làser.
3. Construcció i disseny de coets amb aleró i cartó fins a fer-los volar.
Els joves participants tenen un bloc on es va redactant i penjant fotos de l’experiència i activitats que han desenvolupat. Us convidem a visitar-ho.

2o curso introductorio

 

       Yamakers juny1                  Yamakers juny5
                Yamakers juny3 Yamakers juny4

Entrades recents

*