El traç de Perico Pastor dibuixa un quadern de viatge pel Poblenou

Aquest volum sobre el barri ha estat editat per l'Ajuntament de Barcelona en la col·lecció 'Carnet de Voyage'

 

Aquest volum sobre el barri ha estat editat per l’Ajuntament de Barcelona en la col·lecció ‘Carnet de Voyage’

L’artista Perico Pastor mostra el Poblenou en una nova proposta de la col·lecció ‘Carnet de Voyage’ que l’Ajuntament de Barcelona ha editat sota el títol ‘El Poblenou torna a ser nou. Quadern de viatge‘.

_______________________________________
El llibre es pot trobar a:
Sala Ciutat (C. Ciutat, 2)
— PVP 15 € —
i a les llibreries habituals
_______________________________________

Recorregut pel barri, entre emotiu i oníric

El volum recull diferents indrets del Poblenou, cosa que fa que el llibre també sigui al mateix temps una guia per conèixer el barri. A ‘El Poblenou torna a ser nou. Quadern de viatge‘, Perico Pastor passeja pel barri i dibuixa allò que hi veu. Hi apareix la Nollegiu, Balius Bar, la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz, La Pubilla del Taulat…

L’autor fa aquest recorregut amb el seu peculiar estil, de cromàtica càlida i expressió poètica, que converteix el quadern de viatge en una obra de gran qualitat artística. Perico Pastor treballa al Poblenou, i per tant, la seva coneixença del barri fa que el seu quadern de viatge també faci descobrir indrets i llocs fascinants.

 

El Poblenou i Perico Pastor

Nascut a la Seu d’Urgell, Perico Pastor va arribar als 10 anys a Barcelona per estudiar i al 1976 va emigrar als Estats Units, i va viure a Nova York durant 13 anys. En tornar, primer es va establir al Born, i al 1999 va traslladar el seu taller al Poblenou.

Aquest pintor, dibuixant i il·lustrador català va exposar la seva obra per primera vegada el 1980 a Nova York. Des de la seva primera exposició al Cornelia Street Cafe, no ha deixat d’exposar en galeries de París, Tòquio, Miami o Barcelona.

El Poblenou el va captivar perquè el veu com un barri viu, en transformació constant i que s’està fent sota la mirada atenta dels veïns. “El que em va sorprendre més és que, tot i ser un barri industrial i molt actiu, era un barri molt agradable, inclús els caps de setmana. La consciència de barri que naturalment té el cor a la Rambla i a Pere IV arriba fins als límits, al carrer de Marina“, assegura Pastor.

Tot i que fa 16 anys que té la residència professional al barri, Pastor el coneixia de quan era més jove, quan per motius professionals el recorria amb tren per anar de Barcelona a Badalona. Va escollir el Poblenou perquè necessitava un local espaiós per treballar, però no va trigar a descobrir un barri que mai no el deixa de sorprendre.

*

La cultura és essencial a Sant Martí