T’obrim les portes dels edificis i espais més originals de Barcelona

Arquitectura. El llibre '345 maneres de viure (a) Barcelona', editat per l'Ajuntament de Barcelona, mostra com es viu avui la ciutat a partir dels edificis que han participat al Festival 48h Open House Barcelona.

Coneixes el festival 48 h Open House Barcelona? El coneguis o no, hi hagis participat o no, aquest llibre t’obre les portes de 345 edificis o espais urbans de Barcelona perquè en gaudeixis i els visitis. És el moment d'endinsar-te en la riquesa arquitectònica, urbanística i paisatgística de la ciutat. Fotografies d’espais i edificis que t’impactaran com ho han fet a les més de 250.000 persones que han passat per les sis edicions del festival.

L’elevada participació d’autors, voluntaris i públic al festival ha demostrat, d’una banda, la voluntat de la ciutadania de formar part d’un esdeveniment cultural d’àmbit de ciutat i, de l’altra, el desig d’intervenir-hi com a agents performatius.

El diàleg i sinergies que s’han establert entre ells i amb l’arquitectura de Barcelona, ha estat clau per aquest llibre obra de l’associació 48 h Open House Barcelona i editat per l’Ajuntament de Barcelona en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Un llibre que vol ser una abraçada entre les persones i l’arquitectura de la ciutat, una arquitectura que proporciona espais i una ciutadania que els viu. Es tracta d’una nova oportunitat per fer visible l’arquitectura com a fet cultural, per entendre la vida d’una ciutat i la de les persones que hi viuen: 345 edificis on conflueixen els paisatges humans, socials i urbans; les persones, l’arquitectura i l’urbanisme.

El cos del llibre el formen les fotografies dels espais arquitectònics classificats segons el seu ús actual, una classificació que vol ajudar el lector a entendre la Barcelona actual.

El llibre es complementa amb les vivències dels protagonistes del festival (experiències arquitectòniques que inclouen vídeos 360º de caràcter immersiu que permeten als lectors explorar diferents espais); un resum dels espais considerats imprescindibles (nou persones, nou obres arquitectòniques i nou obres urbanístiques que han contribuït a fer la ciutat d’avui); i una interpretació de la ciutat des del punt de vista dels barcelonins (pòster amb imatges d’Instagram que els usuaris han compartit a la xarxa amb l’etiqueta #openhousebcn).

En definitiva, és un llibre plural com la ciutat, un reconeixement als valors culturals de l’arquitectura i a la seva explicació com a obra col·lectiva de disseny participatiu.

Un llibre que té l’oportunitat de mostrar edificis oblidats, de reconèixer el patrimoni arquitectònic de totes les zones de Barcelona i de reconèixer una arquitectura feta pels usuaris.

Més informació