Viu el teu Nadal, viu el teu llibre

Nadal. Viu el teu Nadal. I Nadal i les festes, també són cultura. Una bona opció, doncs, és regalar llibres per les festes. Aquí trobaràs les recomanacions dels nostres llibres sobre Barcelona.

Uns gats dibuixats que es passegen per la ciutat. La història del periodisme barceloní durant l'època del franquisme. Una novel·la gràfica per conèixer el relat de les persones refugiades que han arribat a la nostra ciutat. La crònica fotogràfica de la construcció de Barcelona; i un itinerari per la Barcelona singular. Aquestes són les nostres propostes per viure aquest Nadal i les festes amb llibres i lectures.

BCN.GAT. Gatejant per la ciutat d’Isamat

El dibuixant Isamat ens presenta una col·lecció de dibuixos on els protagonistes són els gats que es passegen per racons de la ciutat i es converteixen en personatges de Barcelona.

 

Periodistes, malgrat tot. La dificultat d’informar sota el franquisme a Barcelona de Jaume Fabre

Aquest llibre és un relat d’un temps en què ser periodista no era fàcil. El relat, que transcorre de la Guerra Civil a l’aparició de la Llei de premsa (1939-1966), ens endinsa en aquest moment en què cada professional va prendre una actitud diversa davant la seva professió: la resistència, l’exili, la continuïtat en la professió amb temes intranscendents, aprofitar escletxes per defensar valors ètics o drets humans… Un estudi que ens apropa a una generació de periodistes que van ser exemple ètic per a les generacions posteriors.

 

Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras d’AA.VV i guió de Gabi Martínez

Aquesta novel·la gràfica mostra la vida de persones reals arribades de diferents parts del món a la ciutat de Barcelona. El seu desenvolupament s’ha realitzat a partir del contacte entre els dibuixants i els i les protagonistes, dels qui s’ha il·lustrat una part de les seves biografies.

Coeditat amb Astiberri

 

Barcelona en construcció (1940-1970) de Leopoldo Plasencia (fotografies) i Isabel Segura (textos)

Aquest llibre constitueix un relat, una crònica, de la construcció de Barcelona en el període 1940-1975, a partir dels reportatges de Leopoldo Plasencia, un fotògraf especialment interessat a captar tant el canvi de paisatge, físic i humà, com el treball dels individus que el van fer possible.

Coeditat amb Viena Edicions

 

Barcelona singular de Josep Maria Montaner, Isabel Aparici i Pepe Navarro (fotografia)

Barcelona és una de les ciutats més fotografiades i publicades del món. Però, és possible narrar una Barcelona plena d’història i viva de creativitats i producció fora dels estereotips i de les imatges repetides fins a l’infinit? Aquest llibre vol donar una ullada als espais inaccessibles al públic, espais emblemàtics, per tal que el lector, especialment el local, descobreixi llocs, detalls i punts de vista desconeguts de la nostra ciutat.

Coeditat amb Comanegra