Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Antirumors - La xarxa antirumors

Antirumors - La xarxa antirumors

La ciutadania diu prou als rumors i estereotips

Clica per obrir el formulari d'adhesió a la Xarxa BCN Antirumors

Descarrega el nou desplegable antirumors, atreveix-te!

La Xarxa BCN Antirumors posa a disposició de la ciutadania el nou desplegable antirumors. Amb aquest material podem desmuntar rumors i estereotips sobre la diversitat cultural, atreveix-te!

#NoComparteixoRumors, resposta als rumors i estereotips sobre la diversitat cultural arran dels atemptats en Barcelona

La campanya #NoComparteixoRumors és una iniciativa de la Xarxa BCN Antirumors i l'Ajuntament de Barcelona per donar resposta davant l'augment de missatges discriminatoris envers la diversitat cultural arran dels atemptats del 17 d'agost.

#NoComparteixoRumors és una declaració d'intencions davant l'actitut de les persones que propaguen aquests tipus de missatges que tan mal fan a la nostra societat.

Aquesta feina l'ha portat a terme, principalment, el grup de comunicació de la Xarxa a partir d'espais de treball i reflexió on  s’ha reforçat que el rumor esdevé un ingredient clau per la creació d'actituds i discursos discriminatoris.

Amb la viralització de la infografia volem convidar a la ciutadania a aturar els missatges d'odi, els rumors i estereotips sobre la diversitat cultural a les xarxes socials i trencar amb l’espiral del silenci. Durant aquests mesos trobareu a la nostra pàgina web nous recursos per difondre a xarxes.

Des de la Xarxa BCN Antirumors i l'Estratègia Antirumors, us animem a compartir la infografia i utilitzar aquest recurs per contribuir a la tasca antirumors des d'una manera perspectiva crítica i responsable.

Si voleu més informació, poseu-vos en contacte amb: antirumors@bcn.cat

Qui som?

Som persones, associacions, entitats, equipaments, programes i serveis municipals i l’Ajuntament de Barcelona que treballem de forma col·laborativa per eliminar els rumors, els estereotips i les discriminacions que dificulten la convivència a la ciutat.

Actualment, som prop de 1000 membres, entre entitats i persones a títol individual.

Què fem?

Actuem de forma cooperativa i conjunta per eradicar els rumors i els estereotips que poden generar actituds de discriminació i racisme i, per tant, dificultar la convivència positiva i intercultural entre persones de diferents cultures.

Volem sumar en aquest esforç totes les experiències, tenint en compte que cadascun de nosaltres pot aportar reflexions i noves idees per continuar construint una ciutadania diversa i cohesionada. Som, per tant, una xarxa oberta a la participació de tothom.

Com ho fem?

Treballem conjuntament amb les persones, entitats i diferents equipaments de la ciutat amb l’objectiu de incidir en sectors clau: educació i comerç, entre d’altres.

Fem accions de sensibilització des de la proximitat i a través de diferents materials, recursos i activitats antirumors.

Busquem sinergies amb els diferents mitjans de comunicació per assolir un tractament més positiu de la diversitat cultural.

Com ens organitzem?

Treballem en comissions i grups que es formen voluntàriament per membres de la Xarxa (associacions, entitats, equipaments, programes i serveis municipals, i l’Ajuntament de Barcelona):

  • Comissió directora (escollida democràticament pels membres de la Xarxa) 

Grups de Treball

  • Formació
  • Comunicació
  • Acció al territori

Com pots contactar amb nosaltres?

A través del correu electrònic antirumors @bcn.cat