Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / El 23 de maig diàleg entre Bob White i Lola López sobre polítiques interculturals

El 23 de maig diàleg entre Bob White i Lola López sobre polítiques interculturals

Barcelona avalua el seu model intercultural de polítiques públiques i el compara amb la gestió de la diversitat que es fa a Montreal, en el marc de la programació de l'Espai Avinyó.

L'espai de diàleg "Repensant les polítiques interculturals: connexions entre Montreal i Barcelona" té com a objectiu conèixer el recorregut de les polítiques interculturals a Montreal i presentar el procés d'actualització del Pla BCN Interculturalitat. Serà el pròxim 23 de maig, a les 11 h, a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20).

Inscripció prèvia a bit.ly/politiquesinterculturals

Barcelona, des de fa més de 15 anys, ha apostat per la interculturalitat com a model en la implementació de polítiques públiques. Per aquest motiu, considerem que ha arribar el moment de reflexionar sobre el camí recorregut i sobre els reptes d’una societat cada vegada més desigual i polaritzada.

Comptarem amb la presència de:

Bob White. Professor del Departament d’Antropologia de la Universitat de Montreal i director de relacions interculturals Laboratori de Recerca (LABRRI). Des del 2012 dirigeix les associacions de recerca multisectorials “Cap a una ciutat intercultural” (SSHRC 2012-2015) que té com a objectiu documentar les dinàmiques interculturals a l’espai urbà.

Lola López. Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat. Del 2012 al 2015 va ser directora del Centre d’Estudis Africans i Interculturals. Formadora en temes de societats africanes (Àfrica occidental), interculturalitat, convivència i migracions. Àmplia experiència en recerca i en temes migratoris i investigadora associada del grup de recerca consolidat “Multiculturalisme i Gènere” de la UB, des del 2002.

Amad Hussain. Professional de l’àmbit aeronàutic, dinamitzador en projectes d’interculturalitat i moderador de la taula.

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat un procés d’actualització del seu actual Pla d’Interculturalitat (2010). És en aquest marc que us volem convidar a reflexionar sobre algunes qüestions claus respecte de les polítiques interculturals: Cap a on caminen o haurien de caminar aquestes polítiques? Quins qüestionaments els hi podem fer?