Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / El 27 d’abril parlarem de la situació de l’antigitanisme

El 27 d’abril parlarem de la situació de l’antigitanisme

L’Espai Avinyó us convida a reflexionar sobre com s’han gestat els estereotips sobre el poble gitano fins al dia d’avui

L’Espai Avinyó us convida a participar de la taula rodona: ANTIGITANISME: PASSAT I PRESENT
 Dijous 27 d’abril de 2017, a les 18.30 h Al Casinet d’Hostafrancs (c. del Rector Triadó, 53)

Inscripció prèvia a bit.ly/antigitanisme

L’activitat s’iniciarà amb una perspectiva històrica del poble gitano a l’Estat espanyol i de com s’ha generat l’imaginari del gitano i la gitana”. El recorregut històric es complementarà amb una mirada de gènere que ens acostarà a la construcció social del rol de la dona gitana.

El darrer dijous d’abril, comptarem amb la presència de:
Paqui Perona. Presidenta de l’Associació de dones “Veus Gitanes”, que com indica el seu nom dona veu a les mirades i perspectives de les dones gitanes.

Helios F. Garcés. Col·laborador de diversos mitjans de comunicació i coautor de la “Guia de recursos contra l’Antigitanisme”.

En aquest espai de diàleg s’abordarà la situació del poble gitano i les manifestacions actuals d’antigitanisme. A continuació de la taula rodona gaudirem d’una actuació musical de “jazz gitano”, a càrrec de Domino Swing Quartet.

El passat 8 d’abril es va celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano, una celebració que té lloc en diferents països del món des del 1971 i que és un reconeixement a la història, la llengua i la tradició cultural del poble gitano. La cultura gitana és rica i diversa i està conformada d’uns valors que impregnen la nostra societat.