Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / El 29 de març reflexionarem sobre la llibertat d'expressió amb cinc artistes àrabs

El 29 de març reflexionarem sobre la llibertat d'expressió amb cinc artistes àrabs

L'Espai Avinyó ha organitzat una taula rodona amb creadores de Marroc, Palestina, Líban i Tunísia, en el marc del projecte Xabaca

 

L’Espai Avinyó us convida a participar de l’espai de diàleg
ARTISTES ÀRABS PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

29 de març de 2017, a les 19 h
 (c. Girona, 20)
Activitat organitzada conjuntament amb Jiwar Creació i Societat, Novact, Al Fanar i la col·laboració de l’IEMED

Inscripció prèvia a bit.ly/donesarabs

El projecte Xabaca, nascut de la col·laboració entre Novact, Al Fanar i Jiwar Creació i Societat, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ha posat en contacte a les cinc creadores i els ha facilitat una estada de creació artística a Barcelona, a través d’una beca d’un mes a la residència de Jiwar, al barri de Gràcia.

El darrer dimecres de març, comptarem amb la presència de:
Haya Zaatry. Cantant, compositora palestina i cofundadora de ElJam, un projecte comunitari, adreçat a grups de música palestins, per a promocionar la música en directe.

Farah Ben Mansour. Artista visual de Tunísia. Ha participat en projectes internacionals d’arquitectura, disseny, fotografia i il·lustració amb la voluntat de comprendre el paper de la dona a la societat moderna.

Fatima Mortada. Pintora libanesa que ha participat en diverses exposicions col·lectives a Líban, França, Regne Unit i Jordània. Amb el seu art reflexiona sobre qüestions identitàries relacionades amb l’Orient Mitjà

Sofia Aissaoui i Houda Lakhdar. Cineastes marroquines que escriuen i dirigeixen continguts per a la indústria cinematogràfica i televisiva marroquina. Se senten atretes per les històries de dones silenciades en la societat marroquina.

Amb elles cinc, parlarem de com enfortir l’apoderament de l’artista en tant que agent de canvi social i peça clau en la lluita per la llibertat d’expressió. L’objectiu del projecte Xabaca és impulsar una xarxa per a visibilitzar i actuar davant incidents de vulneració de la llibertat d’expressió i atacs de censura a creadores àrabs. Els processos de censura i autocensura que pateixen en els seus països d’origen i el contingut de la seva obra artística com a reflex de la societat, centraran el debat.