Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / El 30 de maig ens aproximarem a la dansa africana des d'una mirada descolonial

El 30 de maig ens aproximarem a la dansa africana des d'una mirada descolonial

L'Espai Avinyó us ofereix un espai de diàleg i un taller amb motiu de la 1a Trobada d'Arts Escèniques de l'Àfrica Contemporània, Africa Moment

El taller i espai de diàleg "Africa Moment: una altra mirada a la dansa africana. Eines per decolonitzar la mirada" tindrà lloc el dimarts 30 de maig, a les 18 h, al Centre de creació de dansa "La Caldera"(c. Eugeni d'Ors, 12).

Inscripció prèvia a bit.ly/africamoment

L’objectiu d’aquesta activitat és introduir-nos en la dansa africana des d’un punt de vista no estereotipat i allunyat de prejudicis que apuntin cap a cànons estètics tradicionals i folkloristes. Donant veu a una Àfrica diversa, contemporània i plural, que es troba aquí i allà.

Comptarem amb la presència de:

Tania Adam (Fundadora de Radio África Magazine i gestora cultural especialitzada en cultura africana contemporània i interculturalitat).
Omar Khan (Director de la revista SusyQ, és un periodista i crític especialitzat en dansa).
Aïda Colmenero (Fundadora d’Africa Moment, és l’única artista espanyola diplomada en la tècnica de dansa contemporània africana Germaine Acogny).
Michele Ndjongui (Coreògrafa i ballarina que treballa entre França i Camerun. Coneixedora de la dansa tradicional africana i de tècniques contemporànies).

Un cop finalitzat l’espai de diàleg i reflexió, les persones participants podran aproximar-se a la dansa contemporània africana de la mà de Colmenero i Ndjongui. Mitjançant algunes pautes i l’exploració es realitzarà una aproximació als llenguatges del moviment del continent africà.

Aquest esdeveniment forma part del projecte Africa Moment, que, amb la dansa com a protagonista, vol fer visible la creació contemporània africana i provocar espais de coneixement, diàleg i intercanvi. Del 25 de maig al 3 de juny, es duran a terme múltiples intervencions en diversos espais de la ciutat, amb la dansa com a fil conductor.