Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / La Jornada Forma’t en Xarxa aplega més de 100 persones

La Jornada Forma’t en Xarxa aplega més de 100 persones

Una jornada d'aprenentatge compartit per seguir desmuntant rumors i estereotips.

El grup de Formació de la Xarxa BCN Antirumors va organitzar el passat dijous 13 de juliol, al Casal d'Entitats Mas Guinardó, una trobada d’entitats i expertes per aprofundir en conceptes com la perspectiva interseccional i decolonial. La Xarxa BCN Antirumors és una xarxa d'entitats, col·lectius, persones a títol individual i l'Ajuntament de Barcelona, que treballen per desmuntar rumors i estereotips sobre la diversitat cultural.

FormatenXarxa FormatenXarxa

La Jornada Forma’t  en Xarxa, va ser una trobada d’aprenentatge compartit adreçada a membres de la Xarxa BCN Antirumors i a aquelles entitats o persones a títol individual interessades a ser-ho.

El grup de formació integrat per Associació Lectura Fàcil, Associació Diàlegs de Dona, CEA (Centre d’Estudis Africans i interculturals),  EDUCO, Espai La Tregua, FACEPA (Federació d’Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes), Fundació Privada Trinijove, Fundació SURT, Lo Relacional, Metges del Món, Kira Bermúdez i Marina Raventós (agents antirumors) i l’Ajuntament de Barcelona, va atendre la demanda de les entitats de facilitar noves eines per combatre els discursos discriminatoris.

El dia va començar amb un itinerari d’activismes, a on van poder compartir experiències viscudes amb activistes com Wafae Moussaoui, psicòloga i feminista, Norma Falconi, membre de Sindillar, Bombo N’Dir, activista pels Drets Humans, Nadia Jabr, activista, i Rafael Buhígas, historiador i col·laborador de Gitanas Feministas por la Diversidad.

Seguidament, es va fer un exercici de reflexió sobre les idees claus recollides als itineraris amb Florencia González, experta en Drets i Ciències Polítiques i  Rosa Lázaro, docent i pseudo-antropòloga.

A la tarda, el diàleg entre Mariana Olisa, periodista especialitzada en feminisme negre, i Ana Giménez, antropòloga especialitzada  en la història del poble gitano, va posar de manifest la necessitat de descentralitzar la mirada feminista.

Els tallers Antirumors, que giraven al voltant del gènere, els moviments migratoris, l’antigitanisme i la islamofòbia, van resultar tot un èxit i van ser dinamitzats per entitats del grup de formació de la Xarxa BCN Antirumors.

El tractament de les temàtiques respon a la necessitat d’aprofundir de la mà d’expertes en qüestions d’actualitat que afecten la construcció de discursos discriminatoris.

L’esdeveniment  va acabar amb unes “clownclusions”.

Cal assenyalar la presència de Lola López, Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, que va felicitar a la Xarxa  per la feina feta durant tot aquest temps i va animar a les entitats a seguir construint una ciutat cada vegada més diversa i intercultural, lliure de prejudicis i estereotips.