Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Representació del teatre comunitari "Punto y seguido"

Representació del teatre comunitari "Punto y seguido"

Teatre antirumors per lluitar contra els estereotips a Ciutat Meridiana

Un projecte de barri per aturar els rumors i estereotips sobre la diversitat cultural a través del teatre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat 16 de novembre vam estar a la presentació del projecte de Teatre Comunitati “Punto y seguido” a Ciutat Meridiana. Aquest projecte es va presentar en el marc de l’EFUS: European Fòrum for Urban Security, celebrat els dies 15 i 16 de novembre.

El Teatre Comunitari funciona des de 2012 i està impulsat des del Programa BCN Interculturalitat amb la col·laboració del Pla Comunitari de Ciutat Meridiana. Té per objectiu treballar a través del teatre els rumors i estereotips a peu de carrer, amb veïns i veïnes del barri, amb la idea de sensibilitzar a la vegada que ells i elles desenvolupin eines per desmuntar rumors.

Durant la trobada, vam explicar l’Estratègia BCN Antirumors, desenvolupada en el marc del Programa BCN Interculturalitat. També, vam comentar la importància de desmuntar rumors i estereotips sobre la diversitat cultural, així com les conseqüències derivades d’obviar les situacions de discriminació. Algunes d’aquestes conseqüències són criminalitzar alguns col·lectius i comunitats, estigmatitzar a persones per la seva aparença, el seu color de pell o la seva pràctica religiosa. Tot això, si es dona, pot generar una sensació d’inseguretat al carrer o en altres espais.

Per tant, la seguretat ha d’implementar la mirada interseccional i tenir en compta com poden actuar les discriminacions en les persones que les pateixen i qui les propaga.

La Xixa teatre va explicar la importància de treballar des del teatre, des d’eines lúdiques i des de les emocions, moltes vegades els prejudicis no tenen a veure amb una qüestió racista, sinó de desconeixement, de por cap a l’altre que sembla diferent.

Per finalitzar es va presentar una petita peça de teatre, dinamitzada per La Xixa Teatre, que tractava temes de convivència, de prejudicis i de somnis…  petites històries d’invisibilitat, discriminació, de trobada.