Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Espai Avinyó - Què fem

Espai Avinyó - Què fem

Punt de trobada per a la reflexió i la creació intercultural

Qui som?

L’Espai Avinyó-Llengua i Cultura programa activitats culturals de diferents formats (xerrades, projeccions, exposicions, concerts, etc.) adreçades a tota la ciutadania.

Ens trobaràs al carrer d’Avinyó, 52, i pots contactar amb nosaltres per telèfon (93 412 72 24) o correu electrònic (espaiavinyo @bcn.cat).

Vam iniciar l’activitat el març del 2011 amb l’impuls conjunt de la Direcció de Drets de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, i del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Partim de la base que la diversitat cultural és un factor fonamental de la potencialitat creativa i productiva de l’espècie humana, un factor que enriqueix la convivència i referma els valors d’igualtat i respecte.

Per això, potenciem els valors de la interculturalitat creant espais de reflexió i, alhora, visibilitzant i posant en valor la creació d’artistes d’orígens culturals diversos que, amb la seva obra, interaccionen amb la ciutat.

Què fem i com ho fem?

Programem activitats culturals a la seu del carrer Avinyó i a d’altres espais i equipaments de la ciutat. D’aquesta manera

  • Fomentem el coneixement de la diversitat artística de Barcelona (música, dansa, il·lustració, poesia, etc.) a través de concerts, recitals, exposicions, etc.
  • Fomentem el coneixement d’altres realitats culturals a través de diferents formats: cinema, fotografia, oralitat, etc.
  • Fomentem el coneixement de la diversitat cultural lliure de rumors i estereotips a través d’activitats vinculades a l’Estratègia BCN Antirumors i/o la Xarxa BCN Antirumors.
  • Fomentem espais de conversa que, a través del diàleg i el debat, generin interrelacions entre les persones participants i contribueixin a una reflexió intercultural lligada estretament a l’actualitat que ens envolta.

Oferim a l’alumnat de català del CNL i Plataforma per la Llengua, i a les persones participants al programa Voluntariat per la Llengua:

  • Activitats que promoguin el coneixement en la cultura catalana popular i contemporània, a través de la participació en festivitats i altres expressions culturals.
  • Activitats de coneixement de l’entorn històric i cultural a través del contacte amb els barris, institucions i equipaments (museus, biblioteques, etc.).
  • Activitats del Catàleg Antirumors impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que reforcen la vessant sensibilitzadora i de convivència en el marc dels valors de la interculturalitat.

Com podeu contactar amb nosaltres?

A través del correu electrònic espaiavinyo @bcn.cat